EIF spelade – VPS gjorde målen – 2-1

EIF dominerade framför allt i andra halvlek i matchen borta mot VPS. Men det räckte inte till för seger. Hemmalaget försvarade, kontrade och utnyttjade en fasta situation, och en miss av EIF och vann 2 – 1 (2 – 0). Mer behövs inte i fotboll. EIF:s mål gjordes av Stanislav Efimov, (72 min.) som än en gång visade bra klass.

VPS får förutom högre makter också tacka sin målvakt Tuomas Pöyhönen för att det blev full pott. I slutet när EIF jagade kvittering gjorde han en dubbelräddning, som räddade hemmalaget. Först efter Akseli Ollilas frispark och sedan direkt efter på Jarkko Heimonen retur. Här lyckades han boxa bollen till hörna och VPS slank ur EIF:s grepp.

EIF saknade Xhevedt Gela (skadad) och hade lite möblerat om i trebacks linjen. Riku Selander spelade ute till höger och Oliver Pettersson flyttade ett steg upp på mittfältet. Det var ett bra drag, trots att Selander var delaktig i VPS andra mål. I fortsättningen spelade han upp sig och var riktigt bra.

VPS båda mål gjordes av Luqman Kassim – 1 – 0 (27 min.) efter hörna där han ur en klunga framför Mehdi lyckades skyffla bollen i mål. Och 2 – 0 (37 min.) efter en försvarsblunder av EIF. Kassim lyckades snappa upp Selander mindre lyckade bakåtpassning. Det var nästan i stort de chanser VPS hade under 90 minuter. I andra halvlek var det spel mot bara ett mål.

Zacke Ekström skadade sig i första halvlek då han fläkta sig efter en boll i anfallsriktning och måste utgå. Jarkko Heimonen kom in som wingback till vänster och klarade sig riktigt bra. EIF:s starka trio var Akseli Ollila, Riku Selander och Oskari Sallinen. Men hela laget är värt en eloge för sin starka insats, framför allt i andra halvlek. Och trots förlust. EIF hade på basis av spelet varit åtminstone värt en poäng – men tyvärr är det målen som räknas i fotboll. Stilpoäng delas inte ut. Förlusten i EIF-lägret känns bitter.

– Det är lika bra att säga det rent ut. Vi gör säsongens bästa match och förlorar. Det känns för xzzzapy (går inte att sätta i tryck).

EIF bytte i andra halvlek in Juuso Liukkonen. Reza Heidari kom ut. Också Olli Jakonen (bra i första halvlek) steg av banan och André Österholm kom in. ”De grönvita” kopplade direkt greppet och både reducering och kvittering hängde i luften – damoklessvärd hängde över VPS-försvararnas huvuden.

– Vi var bättre i allt mot VPS. Utom slutresultat. Vi skapade chanser, hade lägen och åter lägen. Men vi lyckades inte sätta in bollen i VPS-målet. Det känns…

VPS lagkapten Sebastian Strandvall säger det som karaktäriserar matchen i Ruutu-tv intervjun:

– Vi tog tre poäng trots uselt spel.

EIF:s följande match är redan på söndag, hemma mot KPV från Karleby. Matchen börjar kl. 18.30.