EIF tar hem gruppen i cupen – Larsson sänkte – TPS – 1 – 0

Ekenäs IF har inlett Ettans cup med buller och bong. I matchen mot TPS i Åbo vann ”de grönvita 1 – 0 (1 – 0). Segermålskytt: Adam Larsson. Det här är lagets andra seger vilket betyder att EIF tar hem gruppsegern. En match återstår. Hemma mot PK-35 från Rönnbacka.

– Vi spelade en riktigt bra första halvlek. Vi höll bollen bra inom laget. I försvaret spelade vi disciplinerat, säkert, och hade bra kontroll och såg till att TPS inte alls fick några lägen, säger Mikko Manninen.

EIF segermål gjordes i av Adam Larsson efter fint förspel av Stanislav Efimov. Han fick bollen inne i straffområdet och den skicklige bolltrollaren spelade Larsson fri. Han gjorde inget misstag. Det här var redan Larsson andra mål i EIF-dressen.

– Det var en riktigt snygg fullträff, säger Manninen.

I andra halvlek kom TPS bättre in i matchen och spelet blev jämnare. I slutskedet hade TPS ett par farliga hörnor och en frispark. Kvitteringen hängde i luften. Men Mehdi mellan stolparna gjorde ett par viktiga räddningar.

– Vi lyckades hålla nollan och jag är i det stora hela riktigt nöjd med insatsen, säger Mikko Manninen.

EIF gjorde i slutskedet några spelarbyten. Jacke Gottberg ersatte Oskari Sallinen, Simon LIndholm kom in i stället för Stanislav Efimov och Selmin Snabb ersatte Adam Larsson, och Arttu Sivonen kom in i stället för Rashica. Simon LIndholm fick en varning.

EIF spelar sin sista match i gruppen den 19 februari hemma (i Nummela) mot PK-35 från Rönnbacka i Helsingfors.