EIF till vägs ände i cupen – 0–2

Ekenäs IF kom till vägs ände i den finländska cupen.

Den här gången nådde man ändå kvartsfinalerna. Men sedan blev KuPS från Kuopio för svåra. Det gästande laget vann på Ekenäs Sparbank Arena med 2–0 (2–0) och är klart för semifinalerna.

Ekenäs IF hade innan mötet mot KuPS två tuffa kamper i benen – först mot HJK där man vann efter straffsparkstävling (4–2). Och bara efter några dagars vila en stenhård match i ligan borta mot IF Gnistan i Åggelby.

EIF slet med tio man, vann 2–1, och tog tre viktiga poäng.

– Kanske. De sista 20 minuterna var tunga. Vi var säkert lite slitna efter det tuffa matchtempot, funderar mittfältsspelaren Emil Pallas.

KuPS, som öppnade i ett hårt tempo och jagade tidigt ett ledningsmål, gick till ledningen i efter tio minuter. Målskytt var Petteri Pennan, som kom loss på sin vänsterkant och kunde placera bollen i bortre hörnet – 1–0.

– KuPS orkade pressa oss när vi hade bollen. Det här är rätt normalt när man inte orkar springa.

Det gästande laget gjorde 2–0 på tilläggstid (45+3 min.) Farliga anfallsspelaren Jonathan Muzinga kunde styra in bollen bakom Ramilson Almeida i EIF-målet.

Almeida fick i andra halvlek en stenhård boll efter kamp med Muzinga rakt i ansiktet. Han gick i däck, men räddade förmodligen ett givet mål. Almeida kunde sedan stiga upp och fortsätta spela.

– Jag tycker vi i första halvleken hade bra mentalitet och vi lyckades skapa några lägen. Men sedan gick det inte riktigt som på Strömsö, säger Pallas.

Han säger att KuPS hade en bra dag. Och det finns inte så mycket att säga.

EIF hinner inte vila alltför mycket den här gången heller innan det är dags för en lång och tung resa till Vasa. Där möter man i ligamatchen VPS.

– Vi hinner dra andan. Och spelet är lite annorlunda i ligamatcherna än jämfört med i cupspelet. Vi förlorade hemma mot ”Vepsu”på straffar. Men våra senaste matcherna har inte varit fy skam. Vår mentalitet är bra, säger Pallas.

Publiksiffran mot KuPS var inte den här gången heller fy skam – 1302 åskådare på läktarna.

Ligamatchen mellan VPS och EIF i Vasa börjar kl. 17.00.

Ducca Nyman

Bollförbundets matchprotokoll

YLE Sporten

Västra Nyland

Ruutu bästa lägen i matchen