EIF upp i ensam serieledning – 2 – 0 vinst mot MP

Blöta och regniga förhållanden bjöd inte på något finlir i S:t Michel. EIF går upp i ensam serieledning efter 2 – 0 vinsten på bortaplan.

Det började dock oroväckande i den fjärde minuten då Tiemoko Fofana var tvungen att utgå på grund av skada. In kom i stället Noah Lundström.

Första riktigt farliga läget i matchen fick MP ungefär 15 minuter in i matchen. På en hörna kommer man till en hård nick som går stenhårt ner mot EIF målets vänstra hörn, men där gör EIF målvakten Ramilson Almeida en fin reflexräddning. I det läget verkar han även skada handen och TV tittarna kan efter kort stund dra en djup suck av lättnad då han kan spela vidare.

Ingetdera laget bjuder på något vackert spel, spelet blir rätt så haltande på grund av planens skick i det hårda regnet. Man märker dock att hemmalaget har litet lättare i de hala förhållandena och visar sig vara stundvis litet aggressivare i dueller och närkamper.

Ungefär 35 minuter in i första halvlek har EIF några bra lägen. Först en hörna som är rätt så farlig men som inte leder till mål. Ännu bättre läge har Abdoulaye Kante några minuter senare som kommer till ett bra skott från cirka 20 meter. Endast ett MP ben räddar hemmalaget från ett insläppt mål.

På tilläggstid i första halvlek får EIF halvlekens bästa läge då Jeannot Esua slår en fin boll i foten på Stanislav Efimov som dock skjuter över målet från 16 meter. Även MP har ett farligt skott mot EIF målet när Väinö Vehkonen skjuter förbi vänster stolprot i den 45 + 2 minuten.

Under pausvilan har man tydligt diskuterat vad som bör göras för att överlista MP på den besvärliga planen. EIF vill mera och håller boll samt skapar lägen. EIF försvaret sköter relativt lätt om MP:s hörnor samt inlägg i målområdet.

I den 60 minuten gör EIF sina första byten. Ut kommer Fahad Mohamad och Lucas Kaufmann och i stället för dem kommer Salomo Ojala och William Lindqvist in. Lindqvist går in som vänsterback och Salomo Ojala upp i anfallet där Noah Lundström spelar. Lundström flyttade ner till vänster yttermittfältare i stället för Kaufmann

I den 61 minuten fälls Abdoulaye Kante av Jesse Kilpelänen inne i straffområdet och domaren Joona Kontinen kan inte göra något annat än att visa på straffpunkten. Stanislav Efimov tar med sig bollen till straffpunkten varifrån han slår bollen stenhårt till vänster i målet och EIF leder 1 – 0.  Matchuret visar att matchen är spelad 66 minuter.

I den 75 minuter får EIF en frispark på egen planhalva. Tabi Manga slår en lång frispark som landar i fötterna på Stanislav Efimov, som chippar bollen mot Salomo Ojala. En MP back kommer dock emellan nickar bort bollen, men bollen landar rakt i fötter på Simon Lindholm. Lindholm i sin tur chippar bollen mot Ojala som drämmer till bollen hårt på volley.  Bollen går i mål och ställningen är 2 – 0.

I matchens 83 minut gör EIF följande byten och in kommer Joel Lehtonen samt August Björklund, ut kommer Simon Lindholm och Noah Lundström

Egzon Avdi som kom in i byte samtidigt med Björklund och Lehtonen skapade en hel del huvudbry för EIF försvaret under några sekvenser. I den 85 minuten var det inte långt från mål men EIF målvakten Ramilson Almeida redde upp det läget. Även EIF hade några minuter senare en chans att utöka resultatet till 3 – 0 men MP målvakten räddade August Björklunds försök

Simon Lindholm konstaterar efter matchen i Ruutus spelarintervju att det blev en rätt så tuff kamp och att spelet inte blev allt för vackert. På frågan om hur den våta gräsplanen påverkade spelet så konstaterar Lindholm att det inte är lika lätt som att spela på konstgräs men att laget ändå gör allt för att slutresultatet skall blir bra.  Lindholm säger vidare att laget arbetade hårt tillsammans trots att förutsättningarna var svåra i dagens match.

Hur det känns att vinna idag och gå förbi Gnistan med två poäng får Lindholm att le och konstatera att laget mår mycket bra av resultatet.

Trots dagens positiva resultat finns ett orosmoln just nu, och det är det stora antalet spelare som är bara är ett gult kort från matchstraff. Hela 8 spelare ligger i farozonen och det om något kan förorsaka huvudbry för tränarstaben om flera spelare tvingas stå över tillika.

Men redan på onsdag får hemmafansen se herrlaget i action. Då möts EIF och SJK akatemia på Ekenäs centrumplan klockan 18:30.