EIF utan gnista – JäPS vann 4–2

Ett nästan uddlöst EIF hade inte mycket att sätta emot i Ettans cup mot JäPS från Träskända. Gästande laget slog till med två snabba mål i andra halvlek och vann till slut 4 – 2 (0 – 0) och avancerar – eller fortsätter jakten på 10 000 euro, som det segrande laget i cupen kan kvittera ut.

Matchen spelades i Certos areena i Nummela. Och man behöver inte hänga läpp efter EIF:s insats. Däremot nog efter ett besök i ortens fotbollsarena. Varför finns inte en motsvarande hall i Västnyland?

EIF försökte bjuda på motstånd, men var i princip chanslöst. JäPS var bättre i allt och på alla delområden. Även om EIF kunnat träna ute på en rätt hygglig Centrumplan lyste det ändå klart genom att en hall vintertid måste vara prio ett.

– Skit. Det var uselt, rakt igenom en riktig dyster insats. Vi vann inte en enda närkamp. Vi var hann inte med i svängarna, säger efter matchen EIF:s mittback Aleksander Leksell.

EIF stod inte alls att känna igen. Hela laget klappade igenom. William Lindqvist saknades i mittförsvaret och det kan var en liten förklaring till det darriga spelet, som spred sig ned till de olika lagdelarna.

Ordning, reda och disciplin har i EIF:s tidigare matcher varit rättesnöre. Nu syntes inte någonting av det – JäPS tog livet av alla försök.

– I andra halvlek kommer vi ut och vill visa att vi kan bättre. Men så slinker JäPS med två snabba mål ur greppet. Vi steppade en aning upp vårt spel, men, men…, suckar Leksell.

Båda JäPS mål kom på EIF:s vänsterflank och för båda fullträffarna stod Banza Enoch, (1–0, 48 min och 2–0 i 50e min.). Även om EIF reducerade till 2–1 genom Salomo Ojala (pass av Stanislav Efimov) var nog en kvittering långt utom räckhåll. Justus Holopainen drog definitivt ned rullgardinen när han snyggt skruvade in 3-1 (63 min.).

Hussein Mohamed gjorde 4–1 (69 min). och JäPS kontrollerade spelet helt. Tobias Fagerström, som kom in i andra halvlek reducerade till 4–2 (80 min.). Men det var en klen tröst.

– Vi tillät motståndaren att göra sina mål för enkelt, säger Leksell.

EIF jagade reducering, bl a hade Roni Pietsalo en nick i ribban, men närmare än så kom man inte. När EIF-tränaren Gabri Xatart mot slutet gjorde några byten och möblerade om i försvars- och mittfältslinjen blev spelet en aning bättre – men JäPS var redan då utom räckhåll.

EIF bytte in Selim Snabb, Linus Estlander, Artur Atarah, Tobias Fagerström. Ut; Salomo Ojala, August Björklund, Joel Lehtonen, Abdoulaye Kante.

Inne i hallen var det 15 grader varm och 85 betalande åskådare.