EIF utan gnista mot Gnistan – 0 – 2

Ekenäs IF spelade sju förlustfria matcher efter varandra i Ettan. Sedan blev det tvärstopp mot Gnistan från Åggelby. Gästande laget var i en klass för sig på Centrumplan och vann 2–0 (1–0). EIF kom inte upp till rätt nivå. Insatsen var en av säsongens sämsta.

EIF:s lagkapten Xhevdet Gela frustar först innan han svara på frågorna.

– Svårt att analysera matchen. De får en straff efter press framför vårt mål. Men vi måste senare titta närmare på den. Starten var bra, men sedan tappade vi av någon underlig anledning rytmen. Vi hade massor med felpassningar, säger Gela.

Gnistan tar ledningen 1–0 (30 min.) efter en halvtimmes spel genom hörna från höger. Luca Weckström inne i klungan når högst på bollen och kan nicka in bollen, otagbart för Mehdi El Moutacim som vaktade målet.

Men redan innan ledningsmålet hade Gnistan ett par riktiga farligheter, som Mehdi räddade. Detta trots att det var EIF som riktigt i början av matchen förde spelet.

– Vi lät Gnistan komma in i matchen. Vi försökte spela mera rätlinjigt, men sedan blev spelet mera som pingpong. Vi fick ingen kontroll på bollen. Vi är alla djup besvikna, säger Gela.

Han säger Gnistan lyckades med det de kom till Ekenäs för att göra.

– Vi har lyckligtvis ny match redan på söndag i Jakobstad. Hoppas vi lyckas vända på trenden så att vi trots allt får ett bra slut på veckan. Seger mot Jaro vänder på skutan igen. Då når vi vårt minimimål efter halva serien, säger Gela.

Gnistan fick sitt andra mål straff. Iiro Äijö fällde Cae innanför straffområdet. Cae tog hand om straffen själv och gjorde inget misstag – 2–0 (68 min.)

Äijö var långtifrån nöjd efter matchen. Han säger att frågor efter en sådan här match aldrig känns bra. Men gör ändå ett försök.

– 2–0 förlust. Vi fick inte med tre poäng. Lyckligtvis är det ny match på söndag, säger Äijö.

Han säger att EIF var usla mot Gnistan. Passningar var under all kritik.

– När bollen rymmer sin väg på en passning från två meters håll till medspelaren blir det svårt. Passningsspelet var uselt.

Äijö säger att EIF spelade svagt när laget hade bollen. Och Gnistans försvarsspel var snäppet vassare än EIF:s.

– Vi kom knappt till några målchanser.

EIF:s följande match i Ettan spelas på söndag i Jakobstad mot FF Jaro. Matchen på Centralidrottsplan börjar kl. 18.30.

Ducca Nyman

Bollförbundets matchprotokoll

YLE Västnyland

Västra Nyland

Åbo Underrättelser

Ruutu bästa lägen i matchen

Rösta på matchens lirare

Presskonferens

Gnistans matchrapport

Matchen presenterades av: