EIF valde en portugis – Filipe Pedro

Ekenäs IF har valt portugisen Filipe Pedro, född 1987, till ny tränare för representationslaget i Ettan. Han ersätter Mikko Manninen som i mitten på veckan fick lämna sin post.

– Han stannar säsongen till slut och på basis av resultaten finns en option på att även fortsätta efter den här säsongen. Han anländer till Ekenäs på måndag, säger EIF Ab:s styrelseordförande Niclas Lindgren.

Filipe Pedro har en rätt diger meritlista. Han kommer närmast Sporting Lissabon, en klubb som knappast behöver någon närmare presentation?

Han har UEFA A-tränarpapper. Filipe Pedro har också en examen i utbildningsmetodik och specialisering inom fotboll från fotbollsfakulteten för mänsklig kinetik.

Lindgren säger att EIF hade 4-6 starka kandidater till tränarposten och på slutrakan fanns en tränare från Sverige och portugisen Filipe Pedro. Valet föll på Pedro.

– Han är en tränare i vår smak, analytisk och en som gillar teamwork. Han har redan tittat på en hel del videomaterial från tidigare matcher och på basis av dem har han redan gjort en hel del förberedelser,.

– Professionalism, utbildning, organisation och allvar är grunden i mitt arbete. Jag gillar en rak kommunikation och färdigheter, vilket leder till balanserat och ett sammanhängande ledarskap. Metodiskt sett är jag en förespråkare för idéer som utvecklar spelarna och hela laget.

Det här säger Filipe Pedro på sin webbsida,

– Han kommer också tillsammans med sportchef Peter Haglund på basis av det material han redan har att jobbat med, och på basis av den spelidentitet och system som byggs upp att förstärka laget med två nya spelare, säger Niclas Lindgren.

EIF:s följande hemmamatch spelas den 30 juli mot KTP från Kotka. Matchen på Centrumplan börjar kl. 17.00.

Ducca Nyman