EIF vidare i cupen – med tio man igen

Ekenäs IF gjorde det igen – seger med tio man och vann på straffsparkar.

Division-II laget KaaPo från S:t Karins hade seger som i en liten ask – men glömde knyta till säcken. EIF kvitterade till 2 – 2 riktigt i slutetskedet igen. Målskytt Karl Madianga 2 – 2 (86 min.). Framspel av Stanislav Efimov.

Slutresultatet blev 6 – 4, straffar 4 – 2, ordinarie matchtid (2 – 2, 1 – 1).

– Nå vi avancerar, men inte mycket mer än det. Någon toppmatch gjorde vi inte. Och tio man? Ja, men den här gången beror det på att Bruno Miquel skadade sig. Hur allvarligt det är vet vi inte i det här skedet. Först efter ett läkarbesök vet vi mera, säger Mikko Manninen.

EIF:s straffar gjordes av Adam Larsson, Valdrin Rashica, Stanislav Efimov och Iiro Äijö. Målvakten Hemmo Riihimäki (debuterade i EIF) rädda Farhan Omars straff och Kasper Kylen smällde sin straff hårt i tvärslån – EIF vidare i cupen med ett litet nödrop.

EIF inledde första halvlek rätt bra och höll bollen bra inom laget. KaaPo gjorde inte mycket mer än backade hem, försvarade och kontrade – precis som lag från en lägre serie brukar spela mot lag från en högre serie.

Gästande Ekenäs IF tog i första halvlek ledningen 1–0 (20 min.) Yassin Daoussi (gjorde en bra match igen) spelade med en snygg chipp fram Adam Larsson, som inte missar ett sådant läge. Och fram till det såg det riktigt hyggligt ut.

Sedan kom en mörk minut. KaaPo kontrade, och Juho Salminen kom till vänster fri och kvitterade. Här blev EIF-försvaret väl lätt överspelat.

Och det skulle bli värre.

I andra halvlek hade hemmalaget ett av sina få anfall. Bruno Miquel och Oskari Sallinen var inblandade i en närkamp innanför straffområdet och fällde Juho Salminen med straff som följd. Salminen tog hand om straffen och gjorde inget misstag, 2–1 (69 min.). I samma veva skadade sig Bruno Miquel sitt knä och måste utgå.

EIF fick möblera om ordentligt och avsluta än en gång en match med tio man. Men det här laget har en underlig, men bra förmåga att inte lägga sig platt. Precis när KaaPo förberedde sig för segerfirande slog Stanislav Efimov ute till höger till med en bra dribbling och precis passning till Karl Madianga, som kom med kraft och smällde in kvitteringen, 2–2 (69 min.).

– Jag får ta det på mitt konto att vi redan hade gjort alla fem byten när Bruno Miquel måste utgå. Jag vill inte belasta spelarna alltför mycket, och så går det så här.

Mannien säger att EIF nog på planen var det bästa laget, men man borde ha visat det betydligt bättre.

EIF möter i sin följande seriematch på söndag (morsdag) FF Jaro från Jakobstad.

– Klart att vi analyserar matchen mot KaaPo. Men visst måste vi spela betydligt vassare mot Jaro, säger Manninen.

Matchen på Centrumplan mot Jaro inkommande söndag börjar kl. 18.30.