EIF visade prima laginsats i Åggelby

Ekenäs IF klarade av att ta en poäng av Gnistan i omgångens toppmöte i Ettan i Åggelby. Det här är under pågående säsong hemmalagets första poängförlust. Målchanser för båda lagen var räknade på ena handens fingrar. Matchen slutade oavgjort 0 – 0.

Gnistans enda farlighet i första halvlek, och under hela matchen, kom efter en bakåtpassning till målvakten Almeida. Han fick ingen kontroll över bollen, som rymde från fötterna. Men lyckligtvis redde han upp situationen.

Gnistan anföll i första halvlek ensidigt på sin högerkant där farliga Momodou Sarr höll till. Men EIF-härliga och löpglada Esua höll honom under uppsikt. I andra halvlek flyttade Sarr över till högerkanten. Det gjorde också Esua. Till slut steg Sarr av planen.

Inne i centrum, i EIF box, höll målfarlige Eero Markkanen till, men Tabi Manga och William Lindqvist i centrumförsvaret spelade klokt och gjorde inte några misstag och såg till att det inte blev några fria ytor att avgöra från.

– Jag tycker att det är positivt att vi höll nollan igen. I övrigt var det en jämn tillställning. Det bjöds inte på några delikata lägen för någondera av lagen, säger William Lindqvist.

Mittfältet med Abdouleya Kante, Simon Lindholm och Roni Peitsalo (blev utbytt i andra halvlek mot Tobias Fagerström) börjar hitta varandra bättre och bättre. Kante på högerkanten fortsätter sin starka offensiv. Och en lika säker insats som i föregående hemmamatch mot FF Jaro.

Uppe i anfallet hade Salomo Ojala och Stanislav Efimov svårt mot ett kompakt Gnistan-försvar. Och annat var inte heller att vänta. Men båda tog defensiven bra, tog sin del av ansvaret och hela EIF:s laginsats var smått imponerande. ”De grönvita” visar klart och tydligt på vilken del i tabellen lagt hör hemma.

Och den här insatsen bådar bara gott med tanke på nytt tufft motstånd om en vecka – Seinäjokis akademilag, som också inlett säsongen bra.

– Vi har i våra två senaste matcher spelat hela 90 minuter riktigt stabilt. Och det känns verkligen prima. Vi har orkat hålla rätt nivå hela tiden och det är en sak som vi ska ta med oss till matchen mot SJK/a, säger William Lindqvist.

EIF hade i andra halvlek ett bra läge efter hörna från höger. Efimov och Fagerström tillsammans med Kante fick bollen till Tabi Manga som lite väl mycket hamnade ut till höger och inte lyckades avgöra.

Lindqvist säger att laget måste trots allt vara nöjd med en poäng. Vi mötte ett lag som börjat säsongen bäst i Ettan och att det var en svår bortamatch.

– Men men…

–  Det fanns chans till lite mer. Men glädjande var att vi också hade anhängare på läktaren som hejade friskt på oss. Det gladde. Och som helhet gjorde vi ändå en riktigt bra insats, säger Lindqvist.

EIF möter om en vecka på centrumplan SJK akatemia från Seinäjoki. Matchen börjar kil. 16.00.