EIF:s andra halvlek på gott och ont

Ekenäs IF hade i första halvlek inte mycket att säga till om i bortamatchen i den finländska cupen mot ligalaget KTP från Kotka. Hemmalaget vann 3–0 (1–0) och alla mål gjordes av Simo Roiha, ett på straff. I den andra halvleken var EIF inledningsvis piggt, och skapade lite i anfallsväg. Men kunde ändå inte rubba KTP.

EIF drabbades i slutskedet av en utvisning då Jeannot Esua fick sitt andra gula kort och fick stiga av banan. De tio sista minuterna spelade ”De grönvita med tio man”.

I första halvlek hade EIF inte mycket att komma med. Det är trots allt lite skillnad mellan ligaspelare och Ettans lirare. EIF hade inte många anfall utan pressades på försvar – vilket också smått var väntat.

– Jag tycker ändå inte att det var så farligt stor skillnad mellan lagen. Vi hade speciellt i andra halvlek våra stunder och 3–0 speglar inte helt matchbilden, säger Roni Pietsalo.

Hemmalaget tog ledningen efter ett halvtimmes spel. Efter hörna från vänster blev Simo Roiha i mitten helt fri och skyfflade in bollen bakom Gerson Limas rygg – EIF ville ha målet underkänt på grund av offside. Men fick av den biträdande domaren på bortre långsidan inget gehör.

Simo Roiha gjorde sitt andra mål när EIF missade i ett uppspel. Han kom helt fri och placerade bollen i nätmaskorna (2–0 77 min). Och den tredje fullträffen kom på straff efter att Alexander Leksell innanför sextonmetern först fällde  Roiha. Leksell fick gult kort och Roiha tog straffen – 3–0 (83 min).

Gerson Lima i målet fick i en närkamp också en hård smäll av Pecile. Lima låg efter törnen på planen en god stund, men kunde fortsätta – KTP-spelaren fick gult kort och kort därefter var Juho Lehtiranta framme och tacklade Lima med gult kort som följd.

– Nu väntar en tre dagars kort semester. Efter midsommaren är vi tillbaka i vardagslunken i Ettan igen, säger Pietsalo.

EIF inleder andra rundan den 28 juni borta mot TPS i Åbo. Matchen börjar kl. 18.30.