EIF:s anfall uddlöst – TPS vann 2–0

Ekenäs IF fick inkassera sin andra förlust i rad under nye tränaren Filipe. I den första matchen i övre slutspelet var

hemmalaget TPS på Veritas stadion (Kuppis)  i en klass för sig och vann 2 –0 (2 – 0).

EIF förlorade i sin sista match i gruppspelet mot KPV med 3 – 0.

EIF hade kanske lite mer av spelet i andra halvlek. Men det gästande laget hade svårt att skapa lägen mot ett stabilt TPS-försvar. EIF var ens aldrig nära att hota hemmalagets ledning.

Den här gången bjöd EIF inte TPS på några gratischanser. Hemmalagets båda mål var två riktigt snygga spelmål.

– Det är som det alltid är efter en förlust. Klart är att vi alla är besvikna, säger wingbacken Alexander Forsström.

Han säger att EIF inte fick den här gången många lägen framför TPS-målet.

EIF fick klara sig utan höger wingbacken Yassin Daoussi, som har varningskontot fyllt. Försvarslinjen Alexander Forsström – Iiro Äijö – Bruno Miguel -William Lindqvist -Kevin Moihedja klarade sig riktigt bra och de bästa spelarna i EIF:s försvarslinje; Bruno Miguel och William Lindqvist. Bruno slet för två.

EIF:s anfallsspel var den här gången uddlöst. Felipe startade till vänster, Oskari Sallinen i mitten och Mosawer Ahadi till höger. Sallinen spelade i första halvlek tillbakadragen center, tog defensiven bra, medan Felipe och Ahadi pressade uppe i anfallszonen.

Men TPS hade den här gången gjort sin hemläxa ordentligt och tillät inte EIF att husera framför målet. Inte på övriga områden på planen heller. Felipe hade i första halvlek summa ett skott mot TPS-målvakten. Men förbi.

– Hemmalaget försvarade bra. Mycket mer finns inte att säga, säger Forsström.

TPS tog ledningen i 21a minuten då laget kontrade. Kasper Hämäläinen blev ute till höger frispelad och gav en ypperlig passning i framför EIF-målet. Där dök Demba Savage helt omarkerad upp och snittsade snyggt in 1–0.

Och det skulle bli fler kontringar.

EIF hade hörna nere till vänster. TPS-försvaret rensade och Jesper Karlsson på högerkanten avancerade och passade bollen till Olli Jakonen som kom loss från EIF-försvaret och satte 2–0 (45+1 min.).

EIF gjorde i andra halvlek några spelarbyten och fick ett lite bättre grepp om spelet. Trots det var TPS ytterst nära 3–0, men målvakten Hemmo Riihimäki gjorde en bra utrusning och räddade.

EIF hade sin chans efter en bra sekvens mellan Valdrin Rashica och Xevdet Gela, men Gelas skott gick över. Det var nästan allt vad EIF skapade under 90 minuter.

– Det är bara att ladda om till bortamatchen mot KPV. Den matchen plus hemmamatchen mot JäPS är av största betydelse.

När känslorna tog över blev TPS-tränaren Jonathan Johansson och EIF:s biträdande tränare Daniel Bolufer varnade – gult kort åt vardera.

EIF:s följande match spelas om en vecka uppe i Karleby. Matchen mot KPV börjar kl. 17.00.

TPS har en trogen publik – 1529 betalande åskådare.