EIF:s spel börjar sakta ta form

Ekenäs IF och SJK:s akademilag spelade i en träningsmatch

på centrumplan oavgjort 1–1 (0–1). Båda lagen spelar kommande säsong i Ettan. EIF kvittering gjordes av Tabi Manga och SJK akatemia:s mål av Adam Mekki.

Om det hade varit en seriematch hade SJK akatemia varit nöjt med en poäng. För EIF hade det varit som en förlust. Men när det är fråga om en träningsmatch har resultatet mindre betydelse. Tränaren Gabri Xatart var säkert nöjd med vad han såg?

Abdoulaye Kante på mittfältet gjorde en bra match. Löpte mycket, deltog aktivt i anfallet, men tog också defensiven riktigt bra. Stanislav Efimov uppe i anfallet var mycket mycket piggare än vad han varit i tidigare matcher. Aktiv både i anfall och försvar – formen är på kommande.

I centrum försvaret spelade Tabi Manga och William Lindqvist stabilt och på högerkanten var Jeannot Esua sitt vanliga rörliga jag. Han hinner understödja i anfallet utan att försvarsarbetet blir lidande. Visserligen får han löpa mycket, men han gillar det och det hör till hans spelstil.

Fahad Mohamed kom in i andra halvlek och tog över vänsterkanten i försvaret. Och visar att han kommer att kämpa för en plats i laget. Bra spel den stunden har var på banan.

Artur Atarah blev också inbytt och tog ett bra tag i anfallsspelet. Det är bra drive i stegen och han kan i fortsättningen bli ett namn att räkna med. Tobias Fagerström ute på vänsterkanten har riktigt pigga ben och börjar komma in i rullorna. Och Simon Lindholm på mittfältet ser ut att gå mot en riktigt bra säsong – bra insats igen.

Senaste förstärkningen Adu fick ett kort inhopp och på basis av speltiden är det svårt att säga någonting. Men lite  hann han visa – rörligheten, placeringen på banan finns. Och de gånger han rörde bollen var han säker. Kan bli den spelare EIF behöver.

Roni Peitsalo spelade wingback till vänster. Inget större problem med spelet. Salomo Ojala börjar sakta visa bättre takter.  Aleksander Leksell vilade. Gerson Lima vaktade i andra halvlek buren.

Seinäjoki Akademi gick till 1–0 efter en lång öppning av målvakten Otto Huuhtanen. William Lindqvist och målvakten Almeida kom i otakt och Adam Mekki kunde lobba in bollen i tomt mål.

EIF kvitterade efter ett långt inlägg från Kante. Ojala fick bollen på huvudet och nickade mot bortre stolpen. Där fanns Manga på plats och kunde fösa bollen i mål.

EIF hade de flesta farligheterna och kontrollen på matchen. Om man ser till spelet på planen var hemmalaget klart bäst och kunde t o m vunnit matchen med klara siffror.

Och utan att flyga högre än vingarna bär ser EIF ut att ha en bra trupp också i år på gång. Följande träningsmatch är mot PK-35 från Rönnbacka i Helsingfors. Matchen spelas på Centrumplan den lördagen den 8 april kl. 17.00.

Ducca Nyman