EIF:s tredje oavgjorda match mot topplag

Ekenäs IF gör inte några mål, men släpper heller inte in några i mötena mot topplagen. Matchen borta mot MP i S:t Michel slutade oavgjort 0–0. De två tidigare matcherna mot Gnistan i Åggelby och Helsingfors IFK hemma på Centrumplan slutade också avgjort – 0–0.

– Så här direkt efter matchen känns det lite som räven sade om rönnbären. Det känns surt, säger Alexander Leksell.

Han säger ändå att det är en stor styrka av laget att klara poäng mot topplagen. Men det har funnits mer att få ut.

Det var nästan smått väntat att det skulle bli en tät tillställning i S:t Michel. Båda lagen har bra försvars- och positionsspel. Första halvlek bjöd inte på några rafflande dueller inne i respektive box. Båda lagen spelade städat, säkert och tog inte några onödiga risker.

– Jag tycker ändå att en poäng känns som en förlust. Men samtidigt är jag väldigt stolt över laget. Det var tufft ute på planen, men vi klarar av det ändå.

EIF gjorde i andra halvlek fyra spelarbyten. Ut: Salomo Ojala, Tobias Fagerström, Abdoulaye Kante och Simon Lindholm. In kom Roni Peitsalo, Agust Björklund, Artur Atarah och Joel Lehtonen.

EIF hade kanske de fetaste målchanserna. I början av andra halvlek hade Stanislav Efimov en bra chans, men kom lite snett i avgörandets stund. Artur Atarah fälldes av MP-försvaret, men Peitsalos frispark gav inget resultat.

Och riktigt i slutsekunderna (90+4) fick EIF frispark riktigt vid 16-meters gränsen. MP:s målvakt Aleksi Honka-Hallila tog i bollen med händerna utanför straffområdet, efter att först ha tappat den efter ett inlägg. Han varnades för sitt tilltag.

EIF:s Roni Peitsalo och Tabi Manga diskuterade vem som lägger frisparken. Manga tog ansvaret, men skottet smet en aning förbi till vänster om MP:s mål.

– Prestationen vi gör är det inget fel på, men ändå känns det en aning jobbigt, säger Alexander Leksell.

EIF startade med Almeida i målet. Försvarslinjen: Jeannot Esua, Tabi Manga, Alexander Leksell och Fahad Mohamed. Mittfältet: Kofi Adu, Adbduolaya Kante, Simon Lindholm och Tobias Fagerström. Uppe i anfallet Salomo Ojala och Stanislav Efimov.

EIF:s största problem mot MP var mittfältsspelet. När Kante skadade sig och måste utgå föll positionsspelet en aning ihop. Det fanns ingen som riktigt orkade eller kunde bära upp spelet. Hemmalaget fick en aning övertag, men kunde ändå inte skapa något tryck mot EIF:s mål.

EIF:s följande hemmamatch är mot KPV. Matchen på Centrumplan lördagen 17.6. börjar kl. 16.00.

Och efter seriematchen är det dags för en match i den finländska cupen (21.6) borta mot ligalaget KTP i Kotka.