Eklöven väcks till liv igen

Det har varit under de senaste åren tyst kring EIF:s hejarklack Eklöven. Och inte enbart på grund av pandemin. Utan också för att det inte funnits någon koordinator. Ifjol var det lite liv på hemmamatcherna på bortre läktaren. Nu vill två entusiasterna, Robert Salin och Roger Nordström väcka upp den slumrande klacken igen.

– Det är EIF:s sportchef Peter Haglund, som vill ha igång i klacken igen och pratade med Isak Vilander redan i fjol om att börja få lite liv, ljud på läktarna under hemmamatcherna igen, säger Robert Salin.

För tre-fyra år tillbaka hade EIF en prima hejarklack, som livligt levde med under matcherna och bidrog till bra stämning. Men sedan dog lite intresset ut just på grund av att det inte fanns en koordinator och givetvis codvid-19 pandemin.

– Det är nog främst Vilander som vill jobba med Eklöven igen. Och Roger och jag är gärna med på det. Jag har varit med i hejarklacken nästan från början och jag gillar det. Under de senaste åren har jag saknat det. Det har varit för tyst under matcherna, säger Salin.

Salin säger att det var ungefär fem vuxna män med plus juniorer och hejade under matcherna ifjol. Men nu skulle man gärna se att fler ansluter sig till klacken. Han säger man inte haft någon fördel av att vara med i Eklöven.

Roger Nordström säger att man den senaste tiden fört en diskussion med EIF:s sportchef om att kanske få ett förmånligare säsongskort till hemmamatcherna eller något i den stilen.

– Vi har talat om ett Eklöven kort, eller vad vi skall kalla det. Bara för att få fler anhängare med. Det här har varit på tapeten, säger Nordström

Robert Salin fyller i.

– Vi har samma grundtanke som Isak Vilander har. Vi skall, vi står nyktra på läktaren. Vi skall t ex på en onsdagkväll kunna stå spiknyktra och heja på EIF. Vi vill att man skall kunna ta med egna barn och heja, ha trevligt tillsammans. Det är helt ok att heja på hemmalaget, uppträda med sunt förnuft, oberoende om man är sju, 47 eller 87 år, betonar Salin.

Salin säger att man vill hålla en rätt strikt stil i klacken. Vi har våra hejaramsor, kanske tio stycken. Men vi skriker inte några fula ord varken till spelarna eller domaren. Man försöker vara rumsren.

Och för spelarnas del är det viktigt att det finns en hejarklack, som sporrar och stöder under både hemma- och bortamatcherna. Klacken är alltid lagets tolfte spelare.

Eklöven som grupp finns redan på FB. Men där har verksamheten legat nere. Nu vill man organisera sig, kanske bilda någon form av en styrelse med en sammankallare, som väcker upp gruppen igen. Och via FB berätta var, när och hur man träffas. Och för att fritt diskutera matcher och annat viktigt.

Och orsaken till att man vill och skall heja på EIF?

För Roger Nordström, som själv spelat lite i EIF och är med på juniorträningarna, är det en självklarhet.

– Hej hej. Hjärtat slår för ”de grönvita”.

– Det är vårt lag, säger Salin.

Och tillägger.

– Man behöver inte skämmas för att vara med i Eklöven. Och alla behöver inte ens delta i alla ramsor. Men klappa i händerna och kan alla göra.

Ducca Nyman