Esua: ”Fokusera på vårt spel igen”

Ekenäs IF:s mittback ute till höger Jeannot Esua säger inför matchen mot serieledaren Gnistan från Åggelby att EIF går för seger.  Och att EIF måste fokusera på det egna spelet igen och vad tränarteamet vill ha ut av spelarna.

– Det är en väldigt viktig match för oss. Och vi vill tillbaka till den nivå vi var under den första rundan. Vi måste hitta det positiva spelet som vi hade då, säger Jeannot Esau.

Utgångsläget är inte riktigt det bästa inför toppmötet. Tabi Manga och mittfältaren Abdoulaye Kante är avstängda på grund av att varningskontot är fyllt. Plus att tränaren Gabri Xatart måste följa kampen från läktaren på grund av att också han fick rött kort efter JäPS-matchen.

– Alla tre är väldigt viktiga för oss. Men vi måste bara fokusera på de spelare som är tillgängliga. Jag litar på dem. Jag är helt säker på att ersättarna kommer att fylla Tabis och Kantes skor.

Esua säger att resultaten i de senaste matcherna inte riktigt slutat som önskat.  Framför allt insatsen mot JäPS. Han säger att det känts frustrerande.

– Vi hade förberett oss under veckan ordentligt. Men vi måste bara lägga allt gammalt till handlingarna och blicka framåt.

Han säger att spelarna gav allt under matchen och fick bra respons från lagledarbänken. Det går inte att slappna av en endaste sekund och att en match varar i 90 minuter och precis allt, precis allt, kan hända.

– Det här är ingen bortförklaring. Men när vi leder under en match måste vi lära oss att stänga den. Det oavgjorda resultatet är frustrerande, men vi måste bara gå vidare.

Gnistan har inte hittills förlorat en enda match. Men i senaste bortamatchen mot JJK från Jyväskylä var det darr på manschetten – man tog visserligen upp ett 0–2 underläge till 3–2 seger och visade trots allt bra moral.

Men det visade att Gnistan är sårbart och att EIF inte är utan chans trots en del omställning i truppen.

Esua är ett av säsongens stora utropstecken. Han har spelat med i alla matcher från start. Det har hittills blivit hela 1 260 minuter plus cupmatcher.

– Räkna med att vi kommer att göra vårt bästa. Vi tar det positiva spelet från JäPS-matchen med oss. Vi går för tre poäng, säger Esua.

Våromgångens bortamatch i Åggelby slutade oavgjort 0–0.

Matchen mellan EIF och Gnistan på Centrumplan börjar kl. 16.00.

Ducca Nyman