Fabio Da Rosa till EIF:s tränarteam

Ekenäs IF lade inför ligasäsongen, och innan seriestarten under föregående veckoslut på Åland, den sista pusselbiten i sitt tränarteamet. Brasilianaren Fabio Da Rosa blev ny fystränare i laget. Han stannar säsongen till slut.

Nykomlingen EIF lämnar inför årets säsong ingenting åt slumpen.

– Det här är en synnerligen viktig pusselbit i vårt tränarteam. Det gäller att ha maskineriet hela tiden välsmort. De spelare som eventuellt får mindre speltid ska hållas i trim. Och också de som spelar oftare måste hela tiden vara i fysisk toppform, säger EIF:s sportchef Peter Haglund.

Fabio Da Rosa har tidigare varit fystränare för före detta ligalagen KTP i Kotka och Helsingfors IFK.

– Visst är det härligt att vara tillbaka på Veikkausliiganivå igen. Jag känner inte tränaren Gabri Xatart från tidigare. Men jag har pratat med honom och känner till hans metoder, system, säger Fabio Da Rosa – i fortsättningen bara Fabio.

Han har i det här skedet inte hunnit stifta bekantskap med spelarna och kan därför inte uttala sig någonting om i vilken fysisk form de här. Fabio finns redan på plats i Ekenäs. Han var med redan i premiärmatchen borta mot IFK Mariehamn.

Fabio är 45 år och har spelat på division-V-nivå i Brasilien. Han har också spelat i Australien.

– För spelarna är fysträningen väldigt viktig. Säsongen är lång och tung och de behöver all tänkbar hjälp och stöd. När vi kommer tillbaka från Åland skall vi kartlägga noggrant alla spelare, testa dem, säger Fabio.

EIF möter på fredag FC Haka på Tehtaan kenttä. Matchen börjar kl. 18.00.

Ducca Nyman