Fahad Mohamed: ”Stolt över att få representera mitt land”

Ekenäs IF:s försvarsspelare till vänster, Fahad Mohamed, har nyligen återvänt från ett träningsläger och en VM-kvalmatch med Somalias landslag. Lägret och kvalmatchen gick av stapeln i Mocambique och Somalia förlorade 2–1.

– Det är klart att jag är både glad och stolt över att få representera mitt land. Det här var första gången jag var med från start och jag spelade fulla minuter. Tyvärr förlorade vi. Men det var ingen ho-ha-match. Det var över 50 000 åskådare på läktarna och Mocambique har spelare ute i storklubbar i Europa, säger Fahad Mohamed.

Mohamed säger att det var viktigt att han fick bra med speltid, vilket gav viktig erfarenhet. Det känns som om jag hade ett större ansvar. Och det i en VM-kvalmatch. 

Han säger att förbundet i hemlandet håller koll på honom via internet (by scout). Man ser alla EIF:s matcher och andra videoklipp. Och att han blev jätteglad när förbundet i maj ringde upp honom och frågade om han ville komma med på lägret och spela i VM-kvalet.

– Jag fick i början av säsongen bra med speltid och det väckte genast intresset. Och i VM-kvalmatchen gick det bra för mig. Det ger också extra motivation.

– Det visar också att EIF:s träningar håller ypperlig klass och att Veikkausliiga håller bra standard. Det är också ett fint bevis för det jobb EIF-ledningen gör för mig.

”De grönvita” är för tillfället i prima slag. På onsdagen vann man i den finländska cupen över regerande mästarna HJK från Helsingfors efter straffsparkar. EIF är med bland de åtta bästa lagen.

HJK-tränaren Toni Korkeakunnas berömde EIF i HJK:s egen TV-kanal.

”Man får vad man beställer. Motståndarna gjorde allt de kunde för att vinna, och vi hade inte riktigt samma ”blåställ” på oss i den här matchen”.

EIF får den 3 juli en ny godbit på hemma-arenan när man möter KuPS från Kuopio. Övriga matcher: KPV–FC Haka, FC Inter–TPS, SJK–AC Oulu.

EIF mötte i Veikkausliiga under veckoslutet IF Gnistan från Åggelby. Matchen slutade i en 2 – 1 vinst för de grönvita. När lagen möttes på Ekenäs Sparbank Arena vann EIF med 1–0 på straff och tog därmed sin första seger i landets högsta serie.

Cupmatchen mellan EIF och KuPS inkkommande onsdag börjar kl. 18.30.

Ducca Nyman