Familjen EIF får en son till – Bangoura

Gerard Bangoura, 22 år, är EIF:s senaste tillskott i truppen. Han spelar som central anfallsspelare. Bangoura kommer närmast från Frankrike, men är född i Guinea, huvudstaden Conakry på Afrikas västkust. Han flyttade som nioåring till Frankrike.

Bangoura har varit en vecka i Ekenäs, tränat med EIF och trivs redan.

– Klubben och hela staden känns som en enda stor familj. Alla känner alla. Det får mig att känna mig som viktig för laget. I en större stad känner ingen dig. Ingen bryr sig om dig, säger Bangoura.

Han har spelat i S:t Etiennes akademilag och senast för Andréziux-Boutéhon FC, en klubb i division IV i Frankrike.

– Jag behövde spela matcher där. Och nu får jag chansen i EIF. Det känns riktigt bra.

Intervjun görs på engelska, översätts till franska och till engelska igen. Kevin Moihejda fungerar som tolk.

– Det var jag som ringde honom. EIF var i behov av en vass anfallsspelare. Han kan hjälpa laget. Jag rekommenderade klubben. Dels för att det EIF är en bra förening och Ekenäs är en mindre men familjär stad, säger Moihedja.

Bangoura säger att EIF har ett ungt lag. Alla är beredda att kämpa, men framför allt spela fotboll. Atmosfären känns i luften. Ingen vill förlora eller spela oavgjorda matcher. Det är seger som gäller och den inställningen gillar jag skarpt.

– Det här är mitt första proffskontrakt utomlands . Jag är rastlös. Jag vill spela som professionell.

Han säger att motivationen är på topp. EIF spelar inte med enbart långa bollar upp i anfallet, utan håller bollen bra inom laget. Alla har bra fokus och vill vinna alla matcher. Det är sådant jag gillar, säger Bangoura.

EIF:s sportchef Peter Haglund säger att Bangoura är en spelare EIF letat efter.

– Han har varit en vecka med oss och gjort fina framsteg, Vi är nöjda med det han har visat upp. Han har de egenskaper vi värdesätter. Vi är nöjda med att vi kom i mål också med det här kontraktet.

EIF inleder på måndag Ettan. Då kommer TPS från Åbo på besök. Matchen på Centrumplan börjar kl. 16.00.

Ducca Nyman