Felipe eller Filipe?– båda går i EIF

Luis Felipe Querioz Dos Santos eller Filipe Duarte da Silva Pedro? Båda går. I fortsättningen Felipe eller Filipe. Håll tungan rätt i munnen.

Anfallsspelaren Felipe från Brasilien är det senaste tillskottet i EIF:S spelartrupp. Han kommer närmast på lån från ligalaget IFK Mariehamn på Åland. Filipe är från Portugal och ny tränare för EIF i Ettan.

Den ene (Filipe) gör säkert sin debut i matchen mot KTP. Den andre (Felipe), om han inte redan är med från start, gör troligtvis ett inhopp i andra halvlek. EIF är, efter att Adam Larsson lämnade för ligalaget Ilves i Tammerfors, i skriande behov av en anfallsspelare.

– Vi har hela tiden efter att Larsson lämnade oss letat efter en anfallsspelare. Det här hade vi redan på gång innan vi anställde Filipe, säger sportchef Peter Haglund.

Felipe har den här säsongen spelat sju ligamatcher för IFK Mariehamn. Enligt bedömare på Åland är han en riktigt hygglig anfallsspelare. Han har bara haft svårt att ta en plats i startelvan på grund av att IFK-tränaren haft andra alternativ. Felipe stannar säsongen ut.

Felipe är EIF andra ”brasse”. Från tidigare finns försvarsspelaren Miquel Bruno, som varit skadad sedan början av säsongen. Nu har han den senaste tiden varit med på träningar och börjar vara återställd.

William Lindqvist, också han försvarsspelare, har även han varit långtidsskada. Han gjorde i bortamatchen mot PK-35 ett kort inhopp och har tränat för full den senaste veckan. Skadeläget börjar lätta vilket bådar gott inför höstens kamper.

Sportchefen Peter Haglund ger ett kort svar när han besvarar frågan hur läget inför matchen mot KTP är i truppen?

– Bra.

Matchen på Centrumplan mot KTP börjar kl. 17.00.

Ducca Nyman