Artur Atarah till Ekenäs IF

Artur Atarah, 18 år, från Helsingfors, har lite västnyländskt och lite afikanskt blod sina i ådrorna. Mamma kommer nämligen från Svenskby i Tenala och pappa ursprungligen från Ghana i Afrika. Familjen har bott över 20 år i Helsingfors.

– Jag känner till Ekenäs riktigt bra. I yngre år var jag på somrarna ofta både i Svenskby och Ekenäs, säger Artur Atarah.

Han ser det som en utmaning att komma till EIF och Ettan. Han har de senaste veckorna varit på tryout hos EIF och gillar det han sett och hur han blivit mottagen.

– Alla har varit vänliga, nya spelarna, personalen i klubben, tränaren och att jag känner omgivningen gör att allt känns bra.

Han säger att tränaren Gabri Xatarts upplägg känna riktigt bra. Målet är att utvecklas som spelare, kämpa för speltid under säsongen.

Sportchef Peter Haglund ser en bra kapacitet i den nye spelaren.

– Artur har varit två veckor tillsammans med oss. Om några dagar fyller han 18 år. Han är en talangfull anfallsspelare och kommer närmast från ligalaget Honkas B-juniorer.

Han säger att EIF hoppas att han kan utvecklas i klubben till en riktigt bra spelare på Ettan-nivå.

– Om allt går som det skall kämpar han för speltid redan i sommar.

Atarah säger att Xatarts träningar är tempofyllda, har bra intensitet och taktiska.

– Jag vill utvecklas som fotbollsspelare. Jag ser den möjligheten i EIF och jag kommer under säsongen att kämpa för speltid.

Han talar både svenska, finska engelska och frafra – ett minoritetsspråk i Ghana. Atarah kommer de närmaste dagarna temporärt att flytta till Ekenäs.

Han säger att det under sommaren kanske blir lite studier på distans. Men i övrigt är det fotboll till hundra procent som gäller.

Ducca Nyman