Filipe fokuserar i första hand på EIF

Ekenäs IF:s nye tränare Filipe från Portugal har två veckor bakom sig hos ”de grönvita”. Efter den första veckan blev det en braksucce efter seger över topplaget KTP från Kotka (2–0). Efter den andra veckan väntar borta MP från S:t Michel.

Filipe står stadigt med båda fötterna på jorden. Han jobbar metodiskt och lägger inte i första hand energi på att analysera motståndaren. Det är det egna laget som i första hand står i fokus.

– Första veckan var tuff. Den andra har vi fortsatt i lite hårdare tempo. Vi fokuserar på träningarna att lära oss spela tillsammans, jobba som ett lag. Vi försöker få nya ideer plus lite till att fungera. Vi har ännu en hel del kvar att jobba med och tempot blir inte lättare, säger Filipe i en exklusiv intervju för EIF:s hemsida.

Han säger att han inte ärdirekt överraskad över att spelet och spelarna fungerade bra tillsammans i den senaste matchen mot KTP.

– Spelarna är professionella. De jobbar bra tillsammans och är beredda att lära sig nya saker. Den första veckan var vår ”smekmånad”. Det var snabba ryck, men det mesta fungerade bra och i fortsättningen kan vi bara göra allting bättre. Vi har också inför mötet mot MP försökt återskapa den fina stämning som rådde efter KTP-mötet.

Filipe har stor nytta av biträdande tränaren Daniel Boluefs tidigare samlade material från matcherna. Han har i det stora hela klart för sig vad som väntar i S:t Mickel. Han t o m tilllåter sig den vanliga klyssjan; ”vi möter ett bra lag”.

– Det är klart att det här blir en svår match. Vi möter MP på deras hemmaplan. Men vi kommer att fortsätta med lite samma spelidé som mot KTP. Vi vet att MP kan spela med en eller två spelare uppe i anfallet. De kan spela med en rak fyrbackslinje eller snabbt slå om till en trebackslinje. Vi måste hela tiden vara alerta.

Filipe undviker skickligt frågan; ”ändra aldrig på ett vinnande lag”. Han talar heller om hur viktigt det är att EIF fokuserar på det egna spelet; hålla bra press på motståndarlaget, positionsspelet och att alla följer spelidén.

– Jag hoppas vi gör fler saker rätt än fel. Det är klart att vi vinner, spelar oavgjort eller förlorar matcher. Men helst vill vi vinna. Viktigt är att spelarna följer den uppgjorda taktiken, säger Felipe.

Och avslutar med:

– Vi är redo.

Matchen mot MP i S:t Michels idrottspark börjar kl. 18.30.

Ducca Nyman