Filipe: ”Nya utmaningar dyker upp”

Ekenäs IF:s tränare Filipe är nöjd med resultaten från de fem senaste matcherna – eller från den dag han tog över EIF.  Tre segrar och två oavgjorda kamper gör att EIF i praktiken är klart för övre slutspelet i Ettan – ett minimimål.

Men seger över KPV ger en minimal chans – häng på tredje plats. Men då måste Pargas överraska stort borta mot Jaro i Jakobstad. Och EIF som sagt vinna hemma över KPV, vilket inte är någon självklarhet.

Filipe säger att EIF gjort i de senaste matcherna många riktigt bra saker. Spelet har löpt riktigt. Men han vägrar att vila på tidigare lagrar.

– Det dyker hela tiden upp nya utmaningar. Därför måste vi också i fortsättningen fokusera på rätt saker. Det är viktigt för oss. Visst stämmer det att vi inte har förlorat på de fem senaste matcherna. Det betyder också att ansvaret på oss ökar.

Han säger att laget hela tiden måste prestera på topp.

– Vi har haft en tuff resa framför oss. Men det ger oss ingen rätt slappna av. Vi måste bara fortsätta att jobba lika hårt som hittills.

Han säger att EIF i sin senaste kamp borta mot SJK/a gjorde en väldigt bra insats. Men han är också realist.

– Jo, vi gjorde några misstag som kunde ha kostat oss några mål i egen bur. Men vi skapade också flera bra chanser och matchen kunde bra ha slutat 5–2 eller 5–3 till oss.

Nu blev resultat 3–0, vilket inte heller är fy skam.

Filipe säger inför KPV-mötet att karlebylaget är ett välorganiserat, ett spelande  lag och att han väntar hårt motstånd. Matchen är för båda lagen viktig.

– KPV har med en seger mot oss en möjlighet på topp sex.

Allt hänger på resultaten i matcherna mellan MP–JäPS och TPS–Gnistan. Här är det fritt att spekulera…

– Matchen för KPV betyder oerhört mycket för dem. Men det gör det också för oss. Vi vill ha tre poäng för att förbättra vår position i tabellen.

Våren match uppe i Karleby slutade oavgjort 1–1, efter en vass spurt av hemmalaget i andra halvlek. KPV:s kvittering kom riktigt i slutskedet efter självmål…

Filipe säger att det alltid är bra att jobba mot vissa mål. Och hittills är han riktigt nöjd med vad laget presterat.

– Vi fortsätter för att nå vårt mål att jobba lika målmedvetet.

Mittbacken Alexander Forsström saknas i matchen på grund av att varningskontot är fyllt. Några spelare dras med små skavanker – men i det här skedet av säsongen hör det nästan till?

Matchen på Centrumplan mot KPV börjar kl. 16.00.

Ducca Nyman

Matchen presenteras av: