Filipe: ”Om vi redan tror vi vunnit…”

– Neej. Absolut nej.

Ekenäs IF:s portugisiske tränare Filipe är bestämd när han svarar på frågan om det finns någon risk att både han och spelarna underskattar Pargas IF?

– Om vi redan tror att vi vunnit matchen kan det rent av gå åt…

– Vi fokuserar helt på matchen och skall jobba på att göra alla saker på planen rätt. Vill vi vara med bland topp sex måste vi vara seriösa. Det är vår skyldighet att ta tre poäng, säger Filipe.

Han tillägger ändå för säkerhets skull att allt kan hända i en match.

– Men om vi vill nå det resultat vi vill ha måste vi fokusera, ha (spel)kvalitet i allt vi gör. Det är på vårt ansvar mot både anhängare och lagledning, säger Filipe bestämt.

Han har som sagt haft sin ”smekmånad” och nu ökar kraven. Och i matcherna mot både KTP (Filipes första, 2–0 seger) och borta mot MP (2–2) har resultaten, spelet  varit bra. Också träningarna håller bra kvalitet.

– Mot MP förbättrade vi mycket i vårt spel. Det finns mycket positivt att ta med till matchen mot Pargas. Den senaste veckan har vi  fortsatt på den linje vi inledde när jag kom.

Han säger att alla matcher i Ettan är av olika karaktär. Och även om Pargas sladdar i tabellen räknar Filipe med ett tufft möte.

– Det är på vårt ansvar att inte göra någon besvikna, säger Filipe.

EIF har också inför mötet mot Piffen breddat sin trupp. När målvakten Medhi (börjat studera i Stockholm) Adam Larsson (till ligalaget Ilves) och Oliver Pettersson nu senast går till ligalaget HJK behövs det påfyllning.

Matchen på Centrumplan mot Pargas IF börjar kl. 17.00.

Ducca Nyman