Filipe: ”Topp fyra gäller för oss”

Ekenäs IF går stegvis in för att nå sitt mål i Ettan. Kvalspela för Veikkausliiga. Först gällde att klara en plats bland de sex främsta lagen. Och det lyckades. EIF blev i grundserien fjärde och den platsen vill man behålla eller t o m förbättra – allt är möjligt.

– Vi måste ta åtminstone ta en poäng i våra bortamatcher för att vara med bland toppfyra, säger Filipe.

EIF möter på bortaplan först TPS i Åbo, KPV i Karleby och sist Jaro i J:stad. Hemmamatcher är JäPS och KTP.

– Alla matcher är viktiga, t o m den vi förlorade i grundserien hemma mot KPV. Vi har fyra matcher i övre slutspelet och vi måste spela på topp i alla för att åtminstone vara med bland de fyra bästa lagen.

EIF:s senaste hemmamatch efter förlusten mot KPV gav efteråt lite fadd smak i munnen. Men Filipe säger att EIF inte kan, hur gärna man än vill, vinna alla matcher.

– Vi har tillsammans bearbetat insatsen. Vi vill vara ett topplag och då måste vi också jobba tillsammans. Vi har analyserat matchen och på träningarna har vi jobbat med att misstagen inte kommer att upprepas.

Han säger att TPS är ett av Ettans bästa lag och därför också ett topplag. Filipe säger att EIF i senaste möte hade ett bra resultat.

– Det kan vi också nå nu. Men för att lyckas måste vi satsa på helheten. Har vi en bra spelidé och bra intensitet i matchen kan få också få ett bra resultat, säger Filipe.

EIF:s mittback Bruno Miquel har med besked kommit tillbaka efter sin nästan tre månader långa skada. Han säger att i början var han besviken när han inte kunde vara med på träningar och i matcher.

– Jag ville ju vara med och hjälpa laget säger, Miquel.

Nu är han tillbaka tack vare att rehabiliteringen gått snabbare än beräknat.

– Läkaren sade att jag i början måste vara försiktig, men att jag fick belasta knät efter behov. Under fystränaren Joel Restuccias ledning har vi tillsammans jobbat effektivt. Det var en orsak till att jag så snabbt var tillbaka.

Miquel säger att spelet i den senaste matchen hemma mot KPV inte var en av säsongens bästa. Han tror att den svaga insatsen till en del berodde på att EIF redan innan mötet mot KPV hade sin fjärde plats tryggad.

– KPV visste att de har en chans om de vinner över oss. Och tog den. Vi var redan klara för topp sex och det tog lite lugnare än vanligt, kanske lite för lugnt, funderar Miquel.

Han säger att EIF under tränaren Filipe presterat bra matcher. Och veckans träningar har också gått utmärkt.

– Det känns toppenbra. Vi är beredda att resa till Åbo och jag tror på ett bra resultat, säger Miquel.

Matchen på Veritas stadion mellan TPS och EIF börjar kl. 16.00.

Ducca Nyman

Matchen presenteras av: