Filipe: ”Vi siktar på kvalspel för ligan”

Ekenäs IF:s fotbollstränare Filipe säger att  han inte tycker om att förlora matcher. Han är ändå  riktigt nöjd med spelet trots att det blev förlust mot KTP från Kotka med 1–2. Hemmalaget hade det gästande laget i ett järngrepp trots att man nästan hela andra halvlek tvingades spela med tio man.

EIF hade också fyra ordinarie spelare borta på grund av avstängningar eller lätta skador. Hemmalaget ställde upp med en rätt tunn trupp plus en ny målvakt – Gerson Lima som hittills spelat för akademin i division-III.

– Inget problem. Han har varit med oss nästan hela säsongen och är en av oss.

– Jag anser att vi trots tio man varit värt ett oavgjort resultat. Jag tycker domslutet var hårt och inte om att förlora matcher. Vi hade få spelare på bänken. Men vår prestation var bra nära perfekt.

Han tillägger att det inte är någon hemlighet att inte fotboll  alla gånger är en rättvis sport.

– Vi spelade borta mot KPV för att säkra vår fjärde plats. Mot KTP hemma spelade vi med ligakvalet för ögonen. Jag tänkte att jag kanske pressar spelarna för hårt? Men jag såg inte några sådana tecken. Alla spelade tufft, disciplinerat och KTP led i 90 minuter ett h-vetes kval .

En match i övre slutspelet återstår – borta mot FF Jaro, som mycket väl kan bli motståndare i kvalspelet för fotbollsligan. Det är mera troligt än spekulation. Men Jaro har verkligen stor chans att ta andra platsen. TPS som borta möter KTP har inte på hösten övertygat alls.

Filipe säger att han inte riktigt förstod domslutet i matchen mot KTP där mittbacken Bruno Miquel först tog hands, fick sin andra varning och fick lämna planen – och KTP fick straff.

– Det är sådant som händer i matcher. Men jag tycker ändå att spelarna reagerade bra och vi fokuserade på rätt saker.

Filipe säger att han efter matchen led lika mycket som spelarna.

– Det finns inte efter en så här bra insats så mycket att säga åt spelarna. Det är bara att fortsätta i samma stil och fokusera på kommande match. Kämpar vi i samma stil kommer vi att nå bra resultat.

Filipe säger att om man möjligen möter FF Jaro i en kommande kvalmatch för fotbollsligan, finns det i mötet i övre slutspelet en chans att få mer information om motståndaren.

– Vi får inte koppla av för mycket. Då kan det bli mentalt tungt. Vi måste hela tiden vara fokuserade, oberoende av vilket lag vi möter.

Filipe säger att trots att EIF mot KTP hade en lite tunn trupp fick han ändå bra besked vilka spelare som sakta börjar palla för Ettans matcher.

– Det finns en hel del kvalitet med tanke på framtiden. Och ser man till  kommande kvalmatcher finns det också flera olika alternativ att jobba med. Jag tycker att vi har det bra förspänt, vi är väl förberedda och kommer att klara oss bra, säger Filipe.

FF Jaro och EIF möts den åttonde oktober på Centralplan och matchen börjar kl. 16.00.

Ducca Nyman