Finlandssvenskt derby i Mariehamn

Herrlaget tar färjan till Mariehamn nu på lördag för att möta IFK Mariehamn. Det är två grönvita föreningar från två små städer som möts i Liigacupen. Det ena laget spelar sedan 2005 i Veikkausliga medan det andra laget är serienykomling.

EIF har även varit farmarklubb åt IFK Mariehamn. Tre spelare i IFK Mariehamn är även bekanta för EIF publiken. Robin Sid, Oskari Sallinen och Adam Larsson har alla spelat för EIF i något skede under tidigare säsongen.

En som ser fram emot matchen är försvarsspelaren Alexander Leksell

”Det blir en litet längre matchresa denna gång, det är faktiskt första gången jag besöker Åland. Skall bli kul att spela en tredje tävlingsmatch.”

Leksell konstaterar vidare att det är mycket bra stämning i laget, men visst skulle det självklart vara kul att få den första trepoängaren.

Tränaren Gabriel Xatart konstaterar att det finns delar som vi måste utveckla och även delområden där vi är allt för snälla på plan.

”Vi arbetar med dessa delområden och hoppas självklart att vi imorgon kan visa att vi gått framåt under den senaste veckans träningar. ”

Laget har två testspelare med sig till Åland. Nasiru Mohammed fortsätter testperioden i EIF. Ny testspelare (bilden ovan) mot IFK Mariehamn är den finländska försvararen Kalle Katz. Katz har fått sin fotbollsfostran i KäPa. Han har spelat bland annat i Klubi04, HJK, RoPS och senast i Ilves. Sin ligadebut gjorde han 2018. Han har varit i öppningselvan i 68 Veikkausliiga matcher fram tills idag. Han har även varit uttagen till flera ungdomslandslagsmatcher.

Det Finlandsvenska derbyt startar klockan 17:00 på Wiklöf Holdig arena. Kan du inte vara på plats och se matchen ser du den via Ruutu!