Forsström: ”Mångsidighet passar bra”

Alexander Forsström i Ekenäs IF:s försvarslinje säger att han helst spelar på mittfältet. Men nu har EIF båda mittbackarna Bruno Miquel och William Lindqvist skadade. Tränaren Mikko Manninen har fått möblera om lite i försvarslinjen. Forsström har spelat på vänsterkanten, i mitten, till höger och lite på mittfältet – allt beroende på motståndare och taktik.

Han säger att hans ordinarie plats är på mittfältet, men han har heller ingenting emot att spela i försvarslinjen – något av en allround spelare.

– Jag njuter av att spela fotboll, oberoende på vilken plats jag spelar. Jag tycker att jag har lyckats riktigt hygglig trots att jag ambulerat i matcherna, säger Alexander Forsström.

Han spelar sin andra säsong för EIF. Men den första spolierades helt av en elakartad knäskada. Rehabiliteringen tog sin tid. Och när allt var klart för spel slog en ny skada i samma knä till igen. Men den här gången lindrigare.

Nu har Forsström varit med från start i den fem senaste matcherna .

– Jag är riktigt glad. Det som fortfarande grämer oss alla är bortamatchen mot JäPS (förlust 1–0). Den är tung, (kommer att svida länge) men i övrigt har det gått riktigt bra. Efter min andra lindrigare skada har jag i matcherna fått bra med speltid.

Han säger att det just var en av orsakerna varför han ville komma till EIF.

En ny utmaning och spela i en högre serie.
– Jag har sagt det tidigare att jag ville komma hit för att utvecklas som spelare. Jag tycker att jag har gått framåt och skall fortsätta i samma stil. Jag kan spela bättre i matcherna än vad jag visat upp. Jag vill visa min allra bästa sida för våra anhängare.

Han säger att han trivs utmärkt i Ekenäs och i EIF. Lagandan är bra och hela upplägget kring klubben är utmärkt. All den frivilliga arbetskraft som finns kring klubben imponerar.

EIF har hittills haft lite svårigheter mot lag som finns strax under strecket till de sex främsta lagen. Senast mot MP från S:t Michel började dystert. Men EIF reste sig på nio, reducerade och kvitterade till 2–2 – en poäng är inte så illa trots allt.

– Njaaa. Inte så illa, men det är nog sådan här matcher vi skall vinna. Målet är avancemang och då måste det bli tre poäng.

Han säger att det finns en stark mentalitet i laget. EIF har tidigare legat under, kämpat och kvitterat, t o m gjort segermålet riktigt i slutsekunderna. Det berättar en hel del om viljan i laget.

EIF motståndare är Pargas IF – ett av lagen i den nedre regionen.

– Vi har studerat hur Piffen spelar. Vi möter ett bra lag som har skickliga spelare i anfallet. Vi måste direkt vara på tårna. Vi får inte göra samma misstag som i början i matchen mot MP.

Matchen i Pargas, på ”Pajback stadion” spelas på naturgräs. En liten omställning för EIF, som vanligtvis trivs på konstgräs?

– Det blir en omställning, helt klart. Men jag tycker om att spela på naturgräs. Fotboll skall spelas på naturgräs. Pargas är en svår plats att spela på. Vi måste ge hundra procent. I den här serien finns inte några lätta matcher. Vi vill visa att vi är det bästa laget både på planen och på papperet.

Och?

– Det är klart, tre poäng som gäller, säger Alexander Forsström.

Matchen i Pargas börjar kl. 18.30.

Ducca Nyman

Matchen presenteras av: