Från norr till söder för Ollila

Akseli Ollila återvänder till Ekenäs IF den här säsongen. Han har tidigare spelat två säsonger för ”de grönvita”. Ifjol spelade han för KPV i Karleby, men var nästan hela säsongen borta på grund av skada.

EIF har haft en rätt tuff försäsong med följd av skador. Alexander Forsström skadade sig i cupmatchen mot Gnistan och är borta för resten av säsongen. Därtill har några nyckelspelare drabbats av långtidsskador och det tvingar sportchefen Peter Haglund att agera.

  • Vi hade redan truppen spikad. Men på grund av skador måste vi reagera, säger Haglund.

Ollila var redan i februari på tryout, men då nådde man inte någon överenskommelse.

  • Det är härligt att vara tillbaka i Ekenäs och EIF. Mina två första år här är hittills mina bästa i mitt fotbollsliv. Staden, laget, omgivningen är från tidigare bekant och det underlättar. Riktigt skönt att vara här igen, säger Ollila.

Han var redan med på tisdagens träning. Många spelare är från tidigare bekanta. Men det finns också en del nya ansikten. Tränaren Guillem Santesmases träningarna, upplägg är från tidigare välbekant.

  • Nu hoppas jag på en ännu bättre säsong. Det skall bli intressant att vara med och hjälpa EIF att avancera till ligan. Det är målet och lika bra att säga det rent ut.

Sportchefen säger att man nådde tillsammans med Ollila en bra lösning, vilket gör det möjligt att knyta honom till laget.

Ducca Nyman