Fyra lyckligt lottade i EIF-fotbollen

EIF:s sportchef Peter Haglund kan dra en suck av lättnad. Och inte helt utan orsak. Han har nämligen tecknat fyra juniorkontrakt med fyra egna juniorer. Och det är inte riktigt ”vilka juniorer som helst;” Castor Westerholm tvillingarna Linus och Oliver Estlander samt Selim Snabb. Frågan är vem som är lyckligast; sportchefen eller EIF-ungdomarna?

– Nu hoppas jag att ungdomarna tar för sig ordentligt och kämpar för att få speltid i Ettan, säger Haglund.

Ingen av ungdomarna är direkt ”gröngölingar.” Tvillingarna Estlander och Snabb har redan varit med i några år. Westerholm har också hängt med på ett hörn men kom med riktigt på allvar i fjol. Och det är ingen överdrift att säga: Här finns potential. Däremot kan meddelas att Arttu Sivonen ej fortsätter i EIF.

Alla fyra studerar i Ekenäs gymnasium och studentskrivningar väntar fram mot vårkanten – åtminstone för Westerholm.  Och visst, Castor Westerholm är sonson till legendaren, liberon Ole Westerholm.

– Jag har hittills fått studier och fotboll att gå bra ihop, säger Westerholm.

Men den här säsongen blir det större allvar för fyrväpplingen. Alla håller en sådan nivå att det kan bli fråga om ordentligt med speltid. Åtminstone i vårens cup- och träningsmatcher. Och när bollen en gång rullar så…

– Jag tror nog att det skall gå bra att kombinera fotboll med skola, i den ordningen,  funderar Westerholm.

Westerholm säger att oberoende av så hade han också den här säsongen fortsatt med att spela fotboll. Han har varit med i akademilaget i division-III.

– Men när en sådan här chans dyker upp, så tänker man sig för både en och två gånger. Men man tackar inte nej. Skall det ändå både tränas och spela fotboll är Ettan ett bra mål.

Han säger också att det blir intressant att eventuellt spela tillsammans med försvarslåset William Lindqvist. En lugn och rutinerad försvarare.

När Gabri Xatart tränade EIF första säsongen var Westerholm inte med i träningsringen. Han kom med först när Guillem Santesmases tog över. Men Xatart är inte obekant.

– Jag gillar den fotboll han predikar för. Jag tror det kommer att bli riktigt trevligt, säger Castor Westerholm.

Och att teckna fyra kontrakt en och samma kväll med fyra egna ungdomar, alla med stor pontential,  måste var en dröm för en sportchef?

Det ser ut att bli en riktigt fröjdefull jul.

Ducca Nyman