Gabri, Daniel och Johan fortsätter träna herrlaget

Det är nu klart att Gabriel Xatart, Daniel Bolufer och Johan Estlander fortsätter träna herrlaget säsongen 2024. Xatart fungerar såsom den gångna säsongen som lagets huvudtränare och Bolufer som assisterande tränare. Johan Estlander fortsätter även han som assisterande tränare, dessutom får han en ny roll då han kommer att fungera som träningschef inom herrlagets organisation.

Förutom dessa kommer tränarteamet att förstärkas under vintern.

Xatart som just nu befinner sig på välförtjänt semester hinner svara på några frågor. Första vill vi veta vad som gjrode att han ville stanna i EIF?

Jag ville till 100% stanna i föreningen och fortsätta det historiska kapitel vi skrev den gångna säsongen. Själklart vill jag även uppleva andra länder, deras fotboll och kulturer i framtiden. Men att få vara med och leda EIF i Veikkausliiga är en mycket fin uppgift och krävande utmaning för mig personligen.

Vad kommer att vara de största utmaningarna för dig som tränare i Veikkausliiga?

Vi kommer nu att spela mot de bästa lagen i landet. Jag vill att laget skall ha en identitet och en hög standard så att vi kan prestera bra mot lagen vi möter och vinna över dem. Vi måste kunna leva och vara tillsammans i laget på ett sådant sätt att vi känner oss trygga och på så sätt kan prestera toppresultat på planen.

Sista frågan till Gabri, vad vill du hälsa till fansen?

Jag är mycket lycklig över att få vara en del av EIF familjen. Nyckeln till säsongens framgång är den sammanhållning och det stöd alla frivilliga och supporters gav laget. Jag hoppas att alla fortsätter stöda oss på samma sätt den kommande säsongen!

Även Daniel hade tid att svara på några frågor.  Vad fick dig att välja EIF den kommande säsongen.

Efter att ha tillbringat tre säsonger i EIF och då laget tog steget upp till Veikkausliiga kunde jag inte låta bli att följa med på det äventyret. Det kommer att bli den fjärde säsongen i föreningen för min del och jag är otroligt tacksam för det stöd alla givit laget.

Hur tror du att arbetet med Gabri kommer att utvecklas under kommande säsong?

Vi vet att det kommer att bli ett tufft arbete, skillnaden mellan Ettan och Veikkausliiga är stor. Jag känner Gabri och hans sätt att arbeta och jag är mycket tacksam för att han beslöt sig för att stanna ännu en säsong. Jag ser verkligen mycket fram emot att få arbeta tillsammans med honom. Lika mycket som jag ser fram emot att få arbeta tillsammans med Johan.

Daniel tackar även han för allt stöd laget har fått av alla fans och frivilliga i föreningen. Fansen kommer att bli mycket viktiga den kommande säsongen, på samma sätt som de var detta år.