Gela trivs i Ekenäs – fortsätter i EIF

– Jag har trivts jättebra i EIF. Det här blir min tredje säsong. Klubben är bra skött och styrelsen håller till punkt och pricka det vi har har kommit överens om i kontraktet. Det betyder mycket.

Det här säger mittfältsspelaren Xhevedt Gela, som ytterligare fortsätter hos EIF en säsong till. Han kommer också att ingå i tränarteamet tillsammans med nye pådrivaren Mikko Manninen.

– Men det är klart att jag i första hand kommer att satsa på att spela. Jag fortsätter i övrigt i samma roll som jag hade nu på hösten. Jag har ju erfarenhet från liga- och division-I-spel. Känner klubben bra och kan på så sätt hjälpa Manninen, säger Gela.

Han säger att årets insats där EIF slutade på en femte plats inte behöver vara en så stor besvikelse – trots allt.

– Det är klart att klubben satsade på avancemang. Och mot den bakgrund kan en femte plats verka lite som ett misslyckande. Men det gäller också att hålla i minnet. Att avancera bara så där går nog inte. Det tar sina år. Det krävs planering med allt vad det innebär, säger Gela.

Han tar AC Oulu och FF Jaro som exempel.

– ACO hade i flere år som mål att avancera till Veikkausliiga innan det lyckades. FF Jaro har i under flera säsonger försökt stiga till fotbollsligan, och varit ett topplag utan att lyckas.

Gela säger att också EIF under de senaste åren varit med i toppen, bland de fem bästa lagen, och i framtiden kan ”de grönvita” bli ett ligalag.

– Det krävs tålamod. Stort tålamod. Fotbollsettan håller bra standard. Men har man varje år som mål att bli lite bättre än föregående säsong går det förr eller senare vägen, säger Gela.

Ducca Nyman