Gottberg kvitterade mot Gnistan 1–1

Ekenäs IF inledde träningssäsongen borta mot IF Gnistan från Helsingfors. Trots bara några veckor tillsammans, i en liten trång och iskall hall, visade EIF upp ett piggt spel. Matchen slutade oavgjort 1–1 (1–0). EIF:s mål gjordes av Jakob Gottberg i 84:e minuten.

Matchen spelades i Tali idrottshall.

Det här var redan Gnistan femte träningsmatch. De fyra tidigare har slutat 2–4 mot TPS, 3–0 mot JäPS, 1–3 mot PK-35, 1–1 mot Haka. Och nu 1–1 mot EIF.

Gnistan gick redan efter åtta minuter till 1–0. Men EIF vek inte ned sig. Laget höll hygglig nivå och i den 84:e minuten kom belöningen – Gottberg satte bollen i hemmalagets mål.

EIF hade tre tryoutspelare med. Målvakten Benjamin Machini från Sverige och som senast spelat för Motala IF. Han är 190 cm lång och 27 år. Eetu Puro kommer från konkurslaget HIFK i Helsingfors, en pigg mittfältsspelare. Och Baron Kibamba från Kongo. Försvarsspelare, 25 år och som senaste spela i Othellos Athien på Cypern.

– Jag är glad efter vår första träningsmatch. Det mesta fungerade riktigt bra, säger tränaren Gabri Xatart.

Han är också nöjd efter att ha sett tryoutspelarna.

– Eetu Puro känner vi från ifjol i HIFK bra.

EIF:s följande träningsmatch är om en vecka borta mot TPS i Åbo.