Gottberg tillbaka till moderklubben

Jacob Gottberg återvänder efter en kort jour i Ytterhogdal i Sverige till moderklubben EIF. Också August Björklund, som för närvarande fullgör sin militärtjänst i Dragsvik, har beslutat att hänga med en säsong till.

Ytterhogdal är en tätort i Ytterhogdals distrikt i Härjedalens kommun och kyrkbyn i Ytterhogdals socken i Hälsingland. Orten ligger vid ån Hoan. Ytterhogdal ligger i landskapet Hälsingland men i Härjedalens kommun som tillhör Jämtlands län.

– Det är en liten ort och en liten klubb. Men klart är att det alltid är någonting nytt att komma till ett annat land, en annan klubb. Jag ville ha lite mera speltid ifjol. Därför flytten, säger Gottberg.

Han säger att oberoende till vilket land, vilken klubb man än flyttar till har alla klubbar sitt system, sina träningar. Det finns alltid någonting nytt att lära, både positivt och negativt.

– Men det är en erfarenhet jag bär med mig resten av livet, säger Gottberg.

Gottberg säger att det inte finns någon direkt orsak varför det tagit tid för att bestämma sig för att fortsätta med EIF. Det har bara blivit så, trots att han redan tidigare varit med på några träningar.

– Det är klart att jag har sett mig lite omkring. Men just nu det kändes rätt att ”komma hem tillbaka”. Jag har ju spelat hur länge som helst i klubben, säger Gottberg.

– Det värmer hjärtat när två egna produkter ytterligare en säsong till fortsätter. Björklund har du just nu lite kämpigt i brigaden, men kommer att träna med oss när läget lättar så mycket det bara går, säger EIF:s sportchef Peter Haglund.

August Björklund i kamp om bollen i Fnlands cup 2021.

EIF, som inledde träningarna i början på december ifjol, har redan spelat tre träningsmatcher. Förlust borta mot JäPS med 3 – 0, seger mot PK-35 i Rönnbacka med 3 – 2 och nu senast vinst mot KTP i Grankulla med 2 – 1.

På lördag är det dags för säsongens första tävlingsmatch. Ettans cup inleds och EIF spelar ”hemma” mot Pargas IF, nykomling i division-I.

Ducca Nyman