Håll tungan rätt i munnen: Moihedja och Anyamele till EIF

Det gäller att hålla tungan rätt i munnen när EIF:s sportchef Peter Haglund presenterarde två nya förstärkningar – Nnaemeka Anyamele från Finland/Nigeria och Kevin Moihedja från Frankrike.

Båda spelarna är lite av allround mittfältare, wing backar. Anyamele är född i Finland, talar flytande finska, och har dubbelt medborgarskap. Han har tidigare representerat Helsingfors IFK, men de två senaste säsongerna har han spelat för Gnistan i Åggelby. Han har också spelat i U-21 landslaget.

– Fast jag är 27 år idag. Det är en tid sedan. Tusan vad åren går…, säger Anyamele och skrattar lätt.

Han säger att han de två senaste säsongerna följt EIF:s förehavanden och gillat det han sett.

– Så när Peter Haglund mejlade och slutade med: Varför inte komma till EIF? Så hamnade jag här.

Anyamele säger att han redan efter första träningen med nya lagkamraterna känns riktigt bra. Yassin Daoussi, Xhevdet Gela och Valdrin Rashica är från tidigare bekanta namn. Resten är helt nya.

– Tiden får givetvis visa vad som händer. Men känslan är bra. Jag tror på det här laget, säger Anyamele.

Kevin Moihedja (Frankrike) var redan under veckoslutet med EIF till Åland (förlust 3-1) och fick hyggligt med speltid.

– Det är klart att det var svårt för mig. Nya lagkamrater, ny omgivning. Men det gick väl si så där. I andra halvlek spelade vi bättre, vann den med 1-0. Klart är att vi alla behöver mera tid för att spela oss samman, säger Moihedja.

Han säger att han helt säkert kan betydligt bättre än vad han presterade i matchen mot IFK Mariehamn.

– Jag tycker om att spela på mittfältet. Jag är ingen direkt målgörare. Men jag gillar att spela fram anfallsspelarna. Passningar, passningar. Det är min melodi, säger Moihedja.

Båda nyförvärven kommer säkert att få speltid i träningsmatchen under veckoslutet mot JäPS från Träskända. Kampen på Centrumplan börjar kl. 15.00.

Ducca Nyman