Herrlaget åker österut, möter MP

Herrlaget fortsätter spelet I övre slutspelsserien nu på lördag då man åker österut för att möta MP (Mikkelin palloilijat) på deras hemmaplan Urheilupuiston nurmi, även känd under namnet Urski. EIF är just nu det klart formstarkaste laget i Ettan, som dessutom inte vill förlora.

Senaste matchen hemma mot HIFK dominerade man klart hela matchen och den slutade i en 2 – 0 vinst för EIF herrarna. Nu väntar dock en ny match på gräs. Herrlaget som till vardags tränar på konstgräs har denna vecka tränat på gräs för att ge motståndarna så litet fördelar som möjligt.

MP ligger tredje i övre slutspelsserien och mötte i sin föregående match SJK akatemia och den matchen slutade 2 – 2. Laget kämpar om en kvalplats och är i behov av poäng då kampen om kvalplatserna är stenhård, tre lag på så gott som samma poäng.

För EIF:s del är läget detsamma, vinst ger tre poäng och då fortsätter laget i serieledning. Gnistan mötte under fredagskvällen HIFK på Bolt arenan. Den matchen slutade 2 – 2 vilket öppnar upp för EIF att få ett litet försprång om man vinner mot MP:

EIF och MP har mötts 12 gånger i herrettan, EIF har vunnit sju gånger. Lagen har spelat fyra gånger oavgjort och MP vunnit en gång 2021. Så en klar fördel för EIF i den interna matchtabellen.

MP har inte heller förgyllt hemmafansen med vinster på Urski. Senast laget vann på sin hemmaplan var 9.7. då HIFK föll med 2 – 1. Så hemmaplansfavören har inte använts till sin fördel mot de gästande lagen. Senast EIF mötte MP var på Ekenäs centrumplan 27.8. och då vann herrlaget med 2 – 1. Målgörare i den matchen var Jeannot Esua och Stanislav Efimov.

Tränaren har till sitt förfogande i denna match så gott som hela kärntruppen. Simon Lindholm är tillbaka efter att avtjänat sin gulakort kvotavstängning. Roni Pietsalo är förkyld så han är inte med i truppen som åker till S:t Michel.

Matchen startar 16:00 och kan ses via Ruutu Urheilu om du inte kan vara på plats och heja på de grönvita!