Herrlaget redo för HIFK och övre slutspelsserien

EIF inleder spelet I Ettans övre slutspelsserie imorgon söndag. Då kommer HIFK på besök till Ekenäs centrumplan. EIF avslutade grundserien på samma poäng och samma målkvot som Gnistan. Men i och med att EIF vann en av inbördesmatcherna och spelade en oavgjord var det EIF som tog första platsen i grundserien då serien var avklarad.

Nu inleds då nästa fas där varje poäng är livsviktiga för en eventuell plats i nästa års Veikkausliiga. Visst var poängen även viktiga i grundserien, men nu då man spelar om direktkvalificering eller en längre väg via kvalspel så vill man sluta på topp, dvs första plats.

Lagen som möts imorgon på Ekenäs centrumplan har litet olika förutsättningar i slutspelet. EIF har senast tappat poäng i en match i juli då man spelade två oavgjorda matcher. Laget har förlorat senast i juni då man åkte på risbastu i Åbo mot TPS. Gästerna HIFK förlorade de sista fyra matcherna i grundserien, där bland annat EIF vann på bortaplan 2 – 0.

Då transferfönstret öppnade i somras förstärktes EIF med flera bra värvningar. Det är något motståndarlagen fått erfara under sensommaren och hösten. Herrlaget har presenterat ett stabilt spel och då tränarna utfört byten har spelet inte nämnvärt ändrat utan man har till och med avgjort matcher på stopptid, som vi såg senast i Karleby.

Trots att läget ser bra ut för EIF så är det ändå en helt ny fas som inleds i den övre slutspelsserien. Nu är det på riktigt mycket mera på spel. Någon som vet hur det är att kämpa i täten av serien är lagets tränare Gabri Xatart. Han var med då EIF tog brons i herrettan 2018. Nu är han med igen och leder laget.

Hur har de senaste veckorna varit Gabri?

Vi har kunnat träna som planerat. Spelarna har visat riktigt bra attityd och de redo för övre slutspelet. Vi fokuserar på en match åt gången å imorgon är det HIFK som kommer på besök.

Har du alla spelare tillgängliga eller är någon skadad eller har någon spelförbud?

Alla spelare är friska och tillgängliga, förutom Simon Lindholm som har kvoten för gula kort full och måste stå över matchen mot HIFK.

Hurudan match blir det imorgon mot HIFK?

Det blir garanterat en tuff match. HIFK har inget att förlora utan kan gå in utan press på sig och försöka nå kvalplats. Allt avgörs för deras del i matchen i morgon. Det betyder att vi möter ett lag som måste vinna vilket alltid är en stor utmaning.

Matchen mot HIFK imorgon söndag på Ekensä centrumplan startar 18:00. Portarna öppnar redan 16:30. Kom i tid då säkerhetsgranskningen kan ta längre än vanligt.