Inför matchen: EIF blickar framåt – nu gäller Jippo

Ekenäs IF:s mittfältsspelare Riku Selander säger att ”de grönvita” redan blickar framåt mot kommande motstånd. Besvikelsen efter förlusten mot MP i S:t Michel var stor. Men efter matchen och redan på hemresan analyserade laget och lagledningen kampen och har nu lagt den till handlingarna.

– Vi har gått igenom vad vi gjorde uselt och vad vi gjorde bra. Och har redan blickarna riktade mot Jippomatchen. Det är bra att det kommer en match så här snabbt på efter en bitter förlust. Nu får vi snabbt rätta till de misstag vi gjorde i S:t Michel, säger Selander.

Selander försöker ändå inte förklara bort missödet i S:t Michel genom att säga att planen var liten, och att underlaget inte var det bästa. Det bidrog till att det var svårt att ta sig in bakom MP:s försvarslinje.

– Det var främst i vårt anfallsspel det klickade. Men det skall vi rätta till i matchen mot Jippo. Vi skall försöka hålla lite bättre avstånd till varandra på övre mittfältet och den vägen hitta bättre kombinationer för att bryta igenom motståndarnas försvar.

Selander väntar sig att Jippo som nykomling i Ettan kommer att spela ett rätt aggressivt spel, pressa högt upp i EIF:s försvarszon.

– Visst är jouensuulaget nykomling i serien. Men inte får man någonting gratis för det. Det gäller för oss i matchen att visa att vi spelar i en lite annan division, på övre halvan, när serien i höst är slutspelad.

EIF:s mål den här säsongen är tufft – avancemang till fotbollsligan. Selander säger att det inte personligen skapar något extra tryck – laget måste vinna match efter match…

– Det är ett moment jag, laget, måste från dag till dag hantera. Vi måste alla göra vårt jobb på träningar och i matcher så bra det bara går att göra det. Vi skapar inget extra tryck på oss, utan försöker istället njuta på varje träning och under varje match.

Selander säger också att inte EIF efter den senaste förlusten på något sätt tar ett steg tillbaka, till ruta ett igen. I stället fungerar den som lärdom. Laget kan göra saker och ting bättre i fortsättningen.

– Vi backar inte tillbaka. Vi fortsätter helt enkelt varifrån vi står idag och utvecklar och förbättrar spelet från dag till dag i stället, säger Riku Selander.

EIF:s match på Centrumplan mot Jippo spelas utan publik och börjar kl. 18.30.

Ducca Nyman

PS: Efter EIF:s senaste match mot MP röstade ett stort antal EIF anhängarna fram Juuso Liukkonen till matchens lirare. Gå gärna in på EIF:s hemsidan efter matchen EIF – Jippo och tyck till igen, adressen www.eiffotboll.fi.

Jippos hemsida