Inför matchen: EIF:s öde – Ny ödesmatch i J:stad

EkenäS IF:s matcher avlöser varandra i snabb takt. Knapp har laget hunnit smälta den bittra förlusten borta mot HJK Klubi 04 innan en ny väntar bakom dörren. Och den ena matchen är aldrig den andra lik. Vill man hänga med i toppskiktet är det bara segrar som gäller. Den här gången är det FF Jaro som hemma i Jakobstad bullat upp för ett riktigt toppmöte.

Jaro har också en riktig godbit att se fram emot. Ett av ortens företag har lovat sponsorera klubben med tio euro per person – alltså tusen personer på läktarna betyder 10 000 euro i klubbkassan – något för EIF att ta efter inför följande match hemma mot TPS?

EIF har hittills den här säsongen gjort två usla matcher. Den första borta i Joensuu, Jippo vann 2-0. Och den andra i senaste omgång mot HJK Klubi 04, som vann 5-2. EIF inledde med schvung, tog snabbt ledningen 2-0. Men sedan rasade allt ihop…

– Vi vill så snabbt som möjligt tillbaka i vinnarspåret igen. Jag tror nog att alla vet vad vi gjorde för misstag i Helsingfors och att alla har blivit en hel del klokare efter det, säger lagkaptenen Xhevedt Gela.

Han säger att EIF mot HJK Klubi 04 blev för passiva efter den fina inledningen. Alla invaggade sig i tron att det blir en lätt match.

– Men det blev det tyvärr inte.

Också Jaro hade i sin senaste hemmamatch fullt upp med Jippo, som försvarade stenhårt igen. Men till slut lyckades jakobstadslaget sätta dit segermålet. En knapp 1-0 vinst och tre viktiga poäng.

– Jakobstad är svår ort att spela på. Och Jaro är ett bra lag. Men efter vår senaste match vill vi alla nog bevisa att vi kan bättre. Misstagen bort, noggrant spel och bra humör. Vi fortsätter på vår tidigare linje och spelar för seger, säger Gela.

William Lindqvist i trebackslinjen säger för sin del att det är bra, att det snabbt kommer en ny match.

– Vi får en ny chans att komma igen.

Han säger också att misstagen i matchen mot HJK Klubi 04 inte får upprepas. Och att markeringarna måste bli tuffare.

– Det lär inte blir lätt. Bara att kämpa vidare…

Tuukka Andberg som hade varningskontot fullt är tillbaka igen. I övrigt är truppen intakt.

Matchen i Jakobstad börjar kl. 18.30.

Ducca Nyman

FF Jaro inför matchen