Inför matchen: ”Grabbarna har skött sig bra”

Ekenäs IF:s mittback Tuukka Andberg är tillbaka efter sin avstängning på två matcher. Han har från sidan (och i TV) följt lagets matcher, hemma mot MuSa och borta mot RoPS i Rovaniemi. Båda kamperna har slutat oavgjort. 2-2 respektive 0-0. Andberg är i stort nöjd med vad han sett.

Tuukka Andberg åkte efter en hård tackling direkt på ett rött kort mot PK-35 i Rönnbacka. Det är sådant som alltid händer i matcher. Och han säger att han inte med tanke på fortsättningen tar någon onödig stress över det. I samma match åkte också Jarkko Heimonen på rött kort efter att han på mållinjen räddat med handen ett givet mål.

– Vi har en otroligt bra bredd i truppen. En eller två avstängningar inverkar inte direkt på helhets insatsen. Det är ingen större skillnad vem som spelar i trebackslinjen. Visst är det trevligt att vara med i matcherna. Men ersättarna har skött sig bra, säger Andberg.

Han säger att precis alla i laget var djupt besvikna efter matchen mot MuSa. EIF förlorade två poäng när gästerna kunde kvittera. Men den kampen är sedan en tid redan lagd till handlingarna.

– Men RoPS-matchen borta var bra. Vi mötte ett topplag, lång resa och försvaret lyckades hålla nollan. Och att ta en poäng är helt godkänt. Grabbarna skötte sig bra.

I matchen mellan EIF och HJK Klubi 04 möts topplaget mot bottenlaget. Andberg säger att visst kan man säga som så. Men i själva verket är det någonting helt annat.

– Ettan är en ytterst jämn serie. Topplag mot bottenlag. Det är ofta små marginaler som avgör matcherna.

Han säger att EIF inte på något sätt tar ut någon seger i förskott.

– I det här skedet vet nog alla vad som väntar. Visst är vi i tabelltoppen och där betyder alltid att en förlust för oss, räknas som en seger för konkurrenterna. Mot den bakgrunden tar nog ingen i det här laget ut någonting i förskott.

Han säger att HJK Klubi 04 inte är något uselt lag. Där finns bra spelare och laget kommer helt säkert att bjuda på motstånd. EIF får också för första gången på länge spela inför hemmapubliken. Inga restriktioner gäller.

– Det är klart att det betyder mycket för oss på planen. Vi får ett mentalt stöd. Men vi får inte heller glömma bort våra uppgifter, eller för tidigt börja njuta. Det gäller att hela tiden hålla fokus.

EIF går sin vana trogen in för seger, tre poäng.

– Det gör vi i alla matcher. Men för den skull blir det inte lättare, säger Tuukka Andberg.

Matchen på Centrumplan mellan EIF och HJK Klubi 04 börjar kl. 18.30. Och det är alltså tillåtet med publik.

Ducca Nyman