Inför matchen: Riku Selander: ”Bara att professionellt jobba vidare”

– Vi kan lugnt säga att vi har gjort sorgearbetet. Nu måste vi blicka framåt och jobba professionellt vidare. Det är tre poäng som gäller mot FF Jaro.

Det här säger EIF försvarsspelare Riku Selander efter senaste match borta mot VPS där det blev en 2-0 förlust. Innan matchen gjorde EIF ett ett tufft beslut med ett tränarbyte som resultat. Det är nu lagt till handlingarna. Nu gäller FF Jaro i kommande kamp.

– Visst kunde vi ha inlett övre slutspelet från ett bättre utgångsläge. Men nu gäller det bara att varje dag professionellt jobba vidare. Det är seger som gäller mot Jaro.

Selander säger att spelglädjen aldrig riktigt saknats. När spelet har löpt bra har spelarna nog njutit.

Fotboll är en tuff men fin sport, och för ingen i den här gruppen var tränarbytet, och följderna efter det, någonting nytt.

– Glädjen finns nog med på varje träning. Det är så i den här truppen och det är så att vara med i det här jobbet, säger Selander.

Han säger att fyra matcher i övre slutspelet återstår och laget går in för seger i varje match.

– När serien är slutspelad får vi se vilken placering vi är värd.

Selander säger att EIF inför matchen mot Jaro noggrant analyserat VPS-matchen. Han har svårt att sätta tummen på vad som riktigt gick snett.

– VPS var 2-0 bättre, nära 3-0 seger. Vi hade några lägen, men hemmalaget var det bästa laget på planen och är värd tre poäng. Så mycket mer behöver man inte förklara.

Selander säger att både FF Jaro och EIF lite kämpar för att nå så samma placering i tabellen, så högt som möjligt. Topptrion TPS, VPS och RoPS rymt sin väg. Men placeringen efter dem är viktig.

– Man kan säga att Jaro är vår huvudmotståndare. Och mot den bakgrunden finns ingenting bättre än att vinna på hemmaplan, säger Selander.

Matchen på Centrumplan mot Jaro börjar kl. 16.00.

Ducca Nyman