Inför matchen: Santesmases: ”Vi är redo”

Ekenäs IF:s fotbollsmannar är redo efter två veckors distansträning (laget har varit i karantän) mot MP från S:t Michel. Efter matchen i Vasa mot VPS konstaterades (EIF förlorade 2-1) att en spelare drabbats av viruset covid-19. EIF gick in en två veckors karantän – spelarna skingrades och ingen träning kunde normalt genomföras. Nu är ”de grönvita” tillbaka på banan igen.

– Vi är redo, säger EIF-tränaren Guillem Santesmases.

EIF-tränaren säger att laget inte haft det optimala i förberedelserna inför matchen. Laget har två gånger tillsammans hunnit träna inför MP-matchen.

– Det är klart att karantän på sikt påverkar lagets spel. Att inte kunna träna tillsammans på fjorton dagar är illa. Men vi har försökt pusha på spelarna. Varit i daglig kontakt med dem och kollat att alla har det bra. Men det är klart att det inte är det optimala för utvecklingen.

Santesmases säger att lagledningen, spelarna, vet vad man vill och alla vet vad man kan.

– Trots pausen är det ju ändå samma spelare. Spelidén, taktiken är den samma. Men klart är ändå att uppehållet säkert inverkar. Om man spelar fotboll måste man ju också träna fotboll. Nu har bollen inte varit på två veckor med.

EIF vill i matcherna hålla bollen mycket inom laget. Men också försvara noggrant.

MP har under EIF:s karantän kunnat träna och spela normalt och laget har blandat sig i toppstriden. Serie är för övrigt mycket jämn. En oavgjord match betyder två förlorade poäng, medan en poäng kan visa sig vara guld värt…

– Vi kommer att spela tajt i försvaret, men försöker också anfalla, skapa lägen, chanser. Vi fortsätter på vår tidigare linje. Och vi går inför tre poäng, säger Satesmases.

Försvarsspelaren William Lindqvist säger att humöret sakta återvänt igen. Under karantäntiden på två veckor var det lite ensamt.

– Hela laget har skött sig bra under pausen. Nu var det trevligt att träffas på träningen igen, säger Lindqvist.

Lindqvist är lika lugn utanför- som han är under matcherna på planen. Han tänker alltid först en stund innan han svarar på frågorna.

– Joooo. Det är klart att uppehållet inverkar på olika sätt. Innan karantän var det ju matcher, träningar alla dagar, matcher… Nu har det varit i två veckor ett annat liv. Nu gäller det snabbt att komma in i den vanliga rytmen igen.

Han säger att det inte varit mycket tid att förbereda sig inför MP-kampen. Bara två träningar tillsammans.

– Vi har försökt koncentrera oss på några viktiga detaljer.

Lindqvist funderar en god stund innan han svara på frågan om MP, som varit i gång hela tiden, har någon fördel av att EIF varit två veckor i karantän.

– Mjaaaa. Kanske lite. De har ju fått hålla sin match- och träningsrytm. Vi kommer ju från ett helt annat läge…

Lindqvist säger ändå att allt personligen känns bra. Och att stämningen i truppen är på topp.

– Jag tror att uppehållet inte är ett så stort problem för oss.

EIF:s senaste nyförvärv Robin Sid är också spelklar och med i truppen.

Inga restriktioner gäller. Publiken är välkommen.

EIF och MP möts på Centrumplan kl. 17.00.

Ducca Nyman

Inför matchen artikel MP