Jakonen räddade en poäng

Ekenäs IF var i andra halvlek illa ute i fotbollsmatchen på Kuppis mot TPS.

Juri Kinnunen gjorde på frispark, ca 25 meter från EIF:s mål, 1 – 0 (68 min) efter ett riktigt drömskott. Bollen skruvade sig över EIF-muren och gick via stolpen in i mål – helt otagbart för Mehdi mellan stolparna.

– Det är klart att jag efteråt har funderat på frisparken. Borde jag ha agerat på ett annat sätt. Men helt säkert är att Kinnunen verkligen fick en drömträff, säger Mehdi.

EIF:s replik kom ändå snabbt. Och det efter ett riktigt snyggt anfall. Jarkko Heimonen spelade wingback då Zacke Ekström saknades. Han slet på mittfältet bollen åt sig, spelade fram Olli Jakonen, som fanns bra inne i boxen, fintade bort en TPS-försvarare och lyckades placera läderkulan i bortre gaveln, 1 – 1 (72 min.).

– Ingen i truppen är riktigt nöjd med bara en poäng. Alla ville nog vinna den här kampen. Men efter omständigheterna skall vi väl ändå inte vara missnöjda med oavgjort.

Mehdi säger att EIF i första halvlek hade bättre kontroll över matchen. I andra var det lite upp och ned.

– Men det var starkt gjort efter TPS ledningsmål att vi reagerade som vi gjorde .

Matchen spelade i nästan +30 grader celsius. Mehdi säger att det var hett, tungt och svårt att andas.

EIF hade lite möblerat om i försvarslinjen och på mittfältet då Zacke Ekström och Riku Selander saknades. Oliver Pettersson, Tuukka Andberg och William Lindqvist spelade i trebackslinjen. Jarkko Heimonen, vanligtvis högerback, flyttade ett hack upp som wingback och skötte sig bra.

Oskari Sallinen på mittfältet tar för sig allt mer och mer. Mot TPS gjorde han en stark insats och orkade jobba trots hettan. Också Stanislav Efimov blir bra bättre och bättre.

Akseli Ollila spelade till vänster som winback och gjorde det bra. I andra halvlek blev han utbytt mot André Österholm, som har någon form av telepatisk kontakt med Efimov. Båda hittar varandra bra. Nu blev Österholm fint framspelad av Efimov. Men det är som om oturen skulle grina Österholm i ögonen – nu smet bollen aning utanför TPS-buren.

Också TPS hade i slutskedet en jättechans att göra segermålet. Det krävdes en toppräddning av Mehdi. EIF klarade hem en viktig poäng.

EIF:s följande match är borta mot VPS i Vasa. Matchen spelas den 30 juni och börjar kl. 18.30.

Ducca Nyman

Bollförbundets matchprotokoll

TPS hemsida med rapporter

Västra Nyland

Rösta på matchens lirare