Jaro bjöd på segermål – EIF på kvittering

Ekenäs IF:s segermål och FF Jaros kvitteringsmål var nästan identiska. Rutinerade Johan Brunell gav en slarvig passning bakåt till målvakten Savtijenko Mykyta och Valdrin Rashica snappade upp bollen och gjorde 2 – 1, samtidigt segermål (79 min.) – (1 – 1)

Yassin Dauossi hade nästan likadan otur som Brunell. Också han gav en slarvig bakåtpassning till Mehdi El Moutacim. Jim Myrevik snappade upp bollen och gjorde inget misstag 1 – 1 (39 min.) Identiskt var också att båda målvakterna, Mehdi i EIF och Savtijenko Mykyta tvekade att rusa ut och bryta bollbanan.

EIF tog ledningen i första halvlek genom Adam Larsson efter en bra passning av Yassin Dauossi. Han lyfte in bollen i Jaros box och där fanns Larsson på rätt plats och snitsade in ledningsmålet – 1 – 0 (33 min.) Ett mål som Jaro-försvaret får ta på sitt konto.

– Det känns skönt att det blev seger. Jag tycker inte att det spelar någon roll vem som gör målen, bara det på chanserna blir mål. Idag var mentalt bra förberedda, säger Adam Larsson.

Här slår Adam Larsson in 1 – 0 målet

Han säger också att det går utmärkt på högerkanten att spela tillsammans med Daoussi, som stod för passningen till målet.

– Jag vet vad jag skall göra när han har bollen. Vi är bra kompisar också på fritiden.

EIF får ändå tacka målvakten Mehdi för tre poäng. Han gjorde viktiga räddningar – bl a när Joni Remesaho var helt fri krävdes en kvalificerad parad. Mål på den chansen kunde ha betytt mycket för gästerna. Mehdi gjorde ytterligare några viktiga räddningar när Jaro på slutet tryckte på.

– Jag tycker vi kämpade som ett lag. I tidigare matcher har vi haft lite oturen mot oss. Jättebra att vi hade turen med oss och tre poäng stannar i Ekenäs.

Han säger att EIF gjorde en bra match. I första halvlek var det lite problem att hålla bollen inom laget.

– Vi hade i början svårt att komma förbi deras första linje. I andra halvlek blev det lite bättre. Men det allra viktigaste är resultatet idag, säger Mehdi.

Valdrin Rashica gjorde EIF:s 2 – 1 mål

EIF-tränaren Mikko Manninen är givetvis nöjd med resultatet.

– Det känns skönt att ha Mehdi som sista utpost. Alla kämpade bra då Jaro på slutet tryckte på. Jakobstadslaget är ett bra lag. De stressade oss ordentligt och mot den bakgrunden är jag nöjd. Hela laget kämpade utmärkt. Jag är också glad för att vi lyckades göra mål, säger Manninen.

EIF har mittbacken Bruno Miquel långtidsskadad. Alexander Forsström fick hoppa in tillsammans med Oliver Pettersson – båda skötte sig utmärkt.

– Forsström spelade redan i en tidigare match som mittback och gjorde det bra, säger Manninen.

Jarotränaren Jimmy Wargh tyckte att laget hade bra energi hela matchen.

– Men helheten kunde ha varit bättre.

Kevin Moihedja spelade i mitten på mittfältet och höll ihop spelet riktigt bra – en av de bästa spelarna på planen.

– Det var en tuff match. Men vår inställning var utmärkt. Jag fick använda en hel del fysisk styrka och aggressivitet, säger Moihedja.

Publiksiffran – 461 betalande åskådare.

EIF:s följande match spelas borta mot JäPS i Träskända inkommande fredag. Matchen börjar kl. 18.30.

Ducca Nyman

Bollförbundets matchprotokoll

Västra Nyland

YLE Västnyland

FF Jaro matchrapport

Ruutu, bästa lägen i matchen

Rösta på matchens lirare

Presskonferens

Matchen presenterades av: