Kalldusch för EIF i S:t Michel

Ekenäs IF åkte på säsongens första förlust i herrettan borta i S:t Michel mot MP. Hemmalaget, som i andra halvlek fick kämpa för segern, vann 2 – 1 (2 – 1). EIF mål gjordes redan i tredje minuten av Juuso Liukkonen. Men trots en konstant press i andra halvlek lyckades inte EIF överlista MP:s försvar – efter ett flertal chanser.

MP:s segermål kom i första halvlekens 43:e minuten. Först fällde Tuukka Anderberg ute på EIF:s högerkant Antti Ullmanen (ifjol i EIF). Roope Kantola lade upp frisparken och inne i klungan framför EIF:s mål nådde Oliver Kangaslahti högst på bollen och nickade in den i Mehdis nedre högra hörn.

Hemmalagets kvittering får försvaret/mittfältet ta på sitt konto. MP anföll på sin högerkant och inlägget som kom nådde helt omarkerade Samson Ebuka strax inne i boxen och på direkt volley slog han in 1 – 1 (7 min.). Så här fritt får man inte lämna en motståndare. Det slutar alltid illa – så också nu.

EIF inledde med samma uppställning som i premiären mot FF Jaro. Inledningen var bra. Men efter MP:s kvittering tappade ”de grönvita” lite rytmen. Men laget samlade sig snabbt igen och tog kommandot på nytt. Och trots förlusten var det EIF som hade ett stort bollinnehav. Men MP:s sköldpaddeförsvar gick inte att överlista.

I andra halvlek utnyttjade EIF alla fem byten. Zacke Ekström, Akseli Ollila, Oliver Pettersson. Rashica och Riku Selander steg alla av planen. Jacke Gottberg, André Österholm, Olli Jakonen, Stansilav Efimov och Oskari Sallinen ersatte. Men EIF fick inte önskad utdelning.

Juuso Liukkonen hade genast i början av andra halvlek ett bra läge, men skottet gick i nätgaveln. Riku Selander var också nära att kvittera efter en bra rusch in i boxen. Men MP:s målvakt Jonne Uronen var bra med på noterna. Det här var kanske EIF:s fetaste chanser – trots en hel del bra skapade lägen.

– Det här var vår första match på naturgräs. Vi fick inte riktigt igång vårt vanliga snabba passningsspel. Underlaget gjorde att MP hann täcka upp på ytorna, säger försvarsspelaren William Lindqvist.

Han säger att MP gjorde det svårt för EIF att bygga spelet. Och laget är på sin hemmaplan känt för just den spelstilen.

– Men vi blev aldrig utspelade. Vi skapade våra lägen, våra chanser. Men trots det räckte det inte den här gången till, säger Lindqvist.

EIF har inte mycket tid på sig att slicka såren. Redan på söndag väntar nytt motstånd. Då kommer Jippo från Joensuu på besök.

– Det stämmer. Det är bara två dagar. Men det är kanske bra att en ny match kommer så snabbt på. Om man vill säga det som så, får vi en ny chans att snabbt att rätta till den här fadäsen.

Matchen mellan EIF och Jippo på Centrumplan börjar kl. 18.30.