Kanté och Ahadi förstärker EIF

– Vi breddar truppen och tar in spelare på de positioner där vi ser det som viktigt. Det här säger sportchef Peter Haglund inför mötet mot Pargas IF och efter två nya förstärkningar.

Mosawer Ahadi, 22 år, mittfältare, från Afganistan och Abdoulaye Kanté 22 år, defensiv mittfältare från Frankrike kommer in till säsongens slut.

Det var en aning bråttom för sportchef Peter Haglund med tanke på att transferfönstret stängdes.

”Mosa” har de två senaste säsongerna spelat för ligalaget Helsingfors IFK. I år blev det mindre speltid på grund av den turbulens som råder i klubben. Han spelade redan säsongen 2018 för EIF.

– Jag har tidigare spelat för EIF och omgivningen är bekant. EIF visade intresse för mig och beslutet var lätt, säger ”Mosa” på perfekt finska.

Han kom redan 2003 till Finland.

– Jag tror det är bra med tanke på min fortsättningen och karriär att komma hit. Jag gör för tillfället ingen ting annat än spelar fotboll.

Och så tillägger han:

– Jag är mer än redo att kämpa för en plats i laget.

Kanté kommer från Leixoes SC (liga två) i Matosinhos, en stad i norra Portugal.  En riktigt allround klubb med bl a boxnings-, simnings-, karate och volleybollsektioner. Men mest känd för fotboll.

Det är hans första besök i Finland.

– Jag är en businessman och fotbollsspelare. Jag ser en stor chans i att komma till Finland, att utveckla mig som fotbollsspelare här, säger Kanté.

Och något problem med språket med tränaren Filipe blir det inte. Båda är portugiser…

– Och så vill jag vara med och hjälpa EIF till framgång, tillägger han.

Både “”Mosa” och Kanté är spelklara inför matchen mot Pargas.

Matchen mellan EIF och Pargas IF på Centrumplan börjar kl. 17.00.

Ducca Nyman