Kofi Adu central gestalt på mittfältet

EIF:s central- eller innermittfältare, Kofi Adu är den som i mångt och mycket styr EIF:s spel. Han pushar i anfallet på när det behövs, han täcker upp i luckor när motståndaren trycker på. Kort och gott: På mittfältet, mellan eget försvar och anfall, är han en central gestalt.

Han har beroende på motstånd antingen en offensiv- eller en defensiv roll. I inledningen av säsongen har den varit mer defensiv.

– Det är inget problem alls. Jag spelar där och så som tränaren vill. Jag försöker alltid göra det bästa för laget, säger Kofi Adu.

EIF står inför en viktig match mot FC Lahti från Lahis. Hittills är saldo två oavgjorda matcher och fyra förluster – alla rätt knappa men förluster ändå.

– Det är ingenting att sticka under stol med. Vi har i upptakten haft det tufft, säger Kofi Adu.

Efter följande andetag tillägger han att den första segern i landets högsta liga hägrar.

– Vi har oberoende av resultaten hela tiden fortsatt med att jobbat hårt, verkligen hårt. Vi spelar i Veikkausliiga och försöker göra allt på bästa tänkbara sätt.

Han säger att det krävs tålamod. En seger i högsta ligan plockar man inte direkt så där bara från hyllan.

– Känslan och stämningen i omklädningsrummet är på topp. Inget snack om den saken. Bara vi orkar slita tillräckligt ont kommer nog den första trepoängaren…

Han är inte direkt besviken, men inte heller nöjd, efter den senaste och säsongens första hemmamatch mot Ilves. Gästande laget vann 2–0.

– Det hade när de kom hit och in i matchen självförtroendet uppe. Jag tycker inte att vi direkt spelade uselt. Men Ilves hade den klart bästa självkänslan, säger som den lagkapten han är, Kofi Adu.

Han är också glad över underlaget på den nya konstgräsplanen på Ekenäs Sparbank Arena.

– Mot Ilves var den lite väl drygt vattnad, och därför en aning hal. Men i övrigt känns det riktigt bra.

Kofi Adu säger att han har en känsla i kroppen, en liten föraning, om att det kan bli seger mot FC Lahti…

– Den är klart på väg. Det skulle för laget vara viktigt med en seger. Och det är för den vi har jobbat, säger Kofi Adu.

Matchen på Ekenäs Sparbank Arena mot FC Lahti börjar kl. 18.30.

Ducca Nyman