KPV ”gjorde en EIF” – kvitterade i slutet

KPV kopierade Ekenäs IF:s tuffa vilja att inte förlora fast f-n tar en. EIF har i flere matcher den här säsongen både kvitterat eller gjort segermålet anting i slutsekunderna eller på tilläggstid. Nu kvitterade hemmalaget på matchens sista hörna (90+5) – och det på självmål av Xhevdet Gela 1–1 (0–1).

KPV pressade och på tilläggstid fick laget matchens sista hörna. Den lades upp av Sebastian Mannström från höger – bollen in framför EIF:s mål och hoppas på det bästa. I klungan träffade bollen Gelas ben och studsade in i det egna målet – 1–1. Inte så mycket att göra åt den kvitteringen. Glädje hos KPV och lite sorg i EIF. En poäng uppe i Karleby är inte fy skam.

– Bollen ändrade riktning från Gelas ben och gick in i mål. Tyvärr. Inte så mycket att gråta över det. Sådant händer i matcherna, säger målvakten Hemmo Riihimäki som var ytterst nära att i sin andra match i följd hålla nollan.

Men om slutet var dramatiskt var det dramatiskt värre när Oliver Pettersson i slutskedet fällde Sampo Rintala innanför straffområdet. Domaren Matti Roth visade på straffpunkten. Förseelsen såg lätt ut men domaren gav ingen nåd.

Sebastian Mannström placerar bollen på straffpunkten. Hemmo Riihimäki väljer rätt hörn och räddar. I det skedet såg det ut att bli full pott för EIF.

– Jag visste i vilket hörn Mannström sätter bollen. Jag spelade i KPV i fjol och där tränade vi straffar.

Riihimäki säger att EIF spelmässigt inte gjorde någon stor match. Men kämpatagen var det inget fel på. Vi spelade disciplinerat i 90 minuter. Och det är klart att förlora två poäng inte känns bra.

– Men en poäng i Karleby är inte direkt illa. Det är en svår ort att spela på säger Riihimäki.

EIF-tränaren Mikko Manninen säger att laget inte just kan vara närmare en seger än EIF var.

– Vi hade klart för oss hur KPV spelar. Och 15–20 minuter var vi tillbakapressade. De hade ett antal hörnor, en boll i ribban, men sedan började vi sakta komma in i matchen,

EIF tog ledningen genom Oskari Sallinen, som ur klunga gjorde 1–0 (25 min.)

Rashica skickar hårt in bollen framför KPV:s mål. Inne i klungan finns både Sallinen och Adam Larsson. Men det är Sallinen som styr bollen i mål.

– Efter målet fick vi i andra halvlek ett bättre grepp om spelet. Jag är riktigt nöjd med spelarnas kämpainsats. Men när vi hade bollen kunde vi ha spelat bättre. Dock är det här ingen lätt plats att spela på. En poäng är bättre än ingen alls, säger Manninen.

EIF fick på slutet göra en ändring i försvarslinjen. Iiro Äijö skadade sig och måste utgå. Emeka kom in till vänster som ytterback. Alexander Forsström flyttade in ett steg till vänster och bildade mittlås tillsammans med Oliver Forsström.

EIF gjorde som helhet ett bra intryck igen. Mehdi som har varit febrig hela veckan stannade hemma. Ersättaren sköter sig utmärkt. Också Yassin Daoussi på högerkanten spelade bra. Stanislav Efimov uppe i anfallet blir bara bättre och bättre – Efimov- Daoussi och Larsson skapar mycket framför motståndarmålet.

EIF följande match är borta i Villmanstrand mot PEPO. Matchen spelas den 1 juli och börjar kl. 17.00.

Hela 915 betalande åskådare fanns på läktaren.