Leksell fastnade i EIF:s nät

Ekenäs IF har gjort klart med en svensk mittback/ytterback kan även spela på mittfält. Alexander Leksell, 25 år, kommer närmast från FC Trollhättan som spelar i svenska Ettan. Han är lite av en allround spelare.

– Jag har aldrig tidigare spelat utanför Sveriges gränser. Nu vill jag pröva på någonting nytt. Det här är både en stor utmaning, men också ett helt nytt äventyr, säger Leksell.

Eller som svenskar i allmänhet svarar:

– Jajamen.

– Jag bara längtar efter att få köra igång seriespelet, säger Alexander Leksell.

Han har tidigare också spelat två matcher för IFK Göteborg (Änglarna) i Allsvenskan, en kamp i Europaligan, men moderklubben är Tuve IF från stadsdelen Tuve på norra sidan Hisingen i Göteborg. Före Trollhättan spelade han i GAIS i Superettan. Leksell har även spelat 14 juniorlandskamper för Sverige, med bland annat 9 matcher i U19 landslaget. Leksell var även uttagen till Svenska OS truppen vid sommar-OS i Rio.

Leksell har varit på tryout hos EIF en vecka och han är nöjd med klubben, tränarna och hela upplägget.

– Jag gillar skarpt både Xatart och Daniel ( Bolufer). Båda är ambitiösa i sitt jobb. Målmedvetna och proffsiga. Båda satsar lika hårt på sitt jobb som spelarna satsar på träningarna.

Och EIF:s mål, avancemang till fotbollsligan, var en annan bidragande orsak för flytten till Ekenäs.

– EIF:s hela upplägg går ut på att avancera. Och den inställningen måste klubbledningen ha om utvecklingen skall gå åt rätt håll. Man måste både satsa och tänka proffsigt. Det är det som är meningsfullt med träningar och matcher.

Leksell spelade sin första tävlingsmatch för en vecka sedan i Ettans cup mot KäPa. EIF vann 3–1 efter en riktigt bra insats.

– Den matchen gav en riktigt fin känsla. Med tanke på att vi bara varit tillsammans knapp en månad såg spelet riktigt bra ut.

Han säger också att den fina laganda som råder i klubben betyder mycket. Den är lite som de tre musketörernas motto: ”En för alla och alla för en”.

– De kan ju bara bli bättre och bättre i fortsättningen, säger Leksell.

EIF:s sportchef Peter Haglund säger att man får en mångsidig spelare kan

spela som mittback, ytterback eller som defensiv mittfältare.

– Han har erfarenheter från spel i Sverige, säger Haglund.

Ekenäs IF spelar  under veckoslutet sin andra match i Ettans cup. SalPa från Salo, nykomling i Ettan, står för motståndare. Matchen spelas på Centrumplan och börjar kl. 15.00.

Ducca Nyman