Lindholm: ”Hoppas på en hel säsong”

Simon LIndholm, mittfältsspelare, i Ekenäs IF hoppas efter två rätt tunga säsonger i den “grönvita dressen” på ett skadefritt spelår. Han har nämligen förnyat kontraktet med EIF, fortsätter säsongen 2022. Och det är i år något av ”nu eller aldrig” som gäller. Han kämpar för en plats i startelvan.

– Jag hoppas av hela mitt hjärta att det den här säsongen sitter.

För två säsonger tillbaka var han skadad och fick hela försäsongen spolierad. Ifjol fullgjorde han sin värnplikt, plus att pandemin inverkade på träningen, och fick säsongen delvis splittrad.

– Det året jag var skadad var det tufft. Jag kunde inte annat göra än bara vänta, vänta…, tills jag kunde börja träna och spela igen. Det var besvärligt. När jag var i Dragsvik kunde jag ändå med jämna mellanrum någorlunda hyfsat träna. Men jag hade aldrig den tanken att jag på grund av allt strul skulle sluta spela, säger LIndholm.

Det är onödigt att skriva att sportchefen Peter Haglund är nöjd. För givetvis är han det. En egen produkt fortsätter en säsong till…

– Jag hoppas att Lindholm får en hel säsong tillsammans med oss. Han kämpar på allvar om en plats på planen, säger Haglund.

Lindholm har inte träffat nye tränaren Mikko Manninen, men säger att han bara hört gott om honom.

Mannen har ständigt varit i kontakt med sportchefen och säger att tanken är att kommande säsong ha ett starkare lag än i föregående säsong.

– Det är jättefint att så många från fjolårstruppen (sju spelare) redan nu är klara, säger Manninen.

Tillsvidare är det ”bara Iiro Äijö, som är ny i truppen”. Manninen anser att sportchefen jobbar bra.

– Sakta men säkert fyller vi på truppen. Men som sagt, jag tycker att det redan nu ser mycket bra ut, säger Manninen.

Ducca Nyman