Lindqvist: ”Borta bra men hemma bäst”

EIF:s pålitliga mittback William Lindqvist har beslutat att fortsätta en säsong till med ”de grönvita”. Det har tagit lite tid. Han har sonderat terrängen, men inte hittat en klubb som passar honom – förutom Ekenäs IF. Lindqvist säger att det lite känns som ”borta bra men hemma bäst”.

– Nu blev läget sådant att jag beslöt att skriva på för EIF. Och det känns riktigt bra. Jag bor här, känner omgivningen bra och här har jag spelat nästan hela mitt liv för EIF, säger Lindqvist.

Han har hela tiden tränat med EIF och medverkat i träningsmatchen borta mot JäPS (förlust 3-0).

EIF har i år ny tränare i Mikko Manninen. Tidigare hade man Guillem Santesmases från Spanien och Barcelona. Lindqvist säger att träningarna skiljer en hel del i år.

– Vi har mera fysiskt tunga träningar. I år tränar vi också tisdag och onsdag två gånger per dag. Det är nytt och det blir långa och hårda dagar. Men i gengäld har vi ledigt på torsdag. Vi får då hämta andan, säger Lindqvist.

EIF har också en hel del nya spelare den här säsongen. Lindqvist är nöjd med förstärkningarna.

– Då vi på tisdag och onsdag tränar två gånger per dag hinner vi också bli bekanta med varandra, stärka lagandan. Jag tror vi får ett bra lag också i år, säger Lindqvist.

– Det känns helt perfekt att vi kom i mål med William Lindqvists kontrakt. Han är en viktig kugge i vårt lagbygge, säger sportchef Peter Haglund.

EIF spelar på lördag sin andra match i Ettans cup. Då spelar man borta i Åbo mot TPS. Båda lagen vann sina första matcher i gruppspelet. Matchen i Åbo börjar kl. 13.00.